Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Οι καταστηματάρχες της Λάρισας κατακεραύνωσαν την ΑΕΠΙ στην ημερίδα ΠΑΣΚΕΔΙ και Επιμελητηρίου

Στα πλαίσια της προσπάθειας του ΠΑΣΚΕΔΙ να ενημερώσει τον τεράστιο κλάδο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη τη Χώρα με την σύμπραξη των Δήμων και των Επιμελητηρίων, την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 συνδιοργανώθηκε ημερίδα στη Λάρισα από το Επιμελητήριο και τον ΠΑΣΚΕΔΙ.
Το Δ.Σ. του ΠΑΣΚΕΔΙ δια της Προέδρου του κυρίας Νίκης Κωνσταντίνου απευθύνει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κύριο Αδάμ Δημήτριο, για την άψογη φιλοξενία στους χώρους του Επιμελητηρίου, για την άρτια προετοιμασία και υλοποίηση της ημερίδας και για την φυσική του παρουσία, που αν και είχε υψηλό πυρετό, παρακολούθησε μέχρι τέλους την εκδήλωση, παρεμβαίνοντας μάλιστα, σε καίρια σημεία υψηλής έντασης…. Πυροσβεστικά!!!
Κεντρικοί ομιλητές από μέρους του συνδιοργανωτή ΠΑΣΚΕΔΙ ήταν α) Η Πρόεδρος κυρία Νίκη Κωνσταντίνου σε θέματα Ανάπτυξη επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκπαίδευση αυτών και του προσωπικού, Διαρθρωτική αναπροσαρμογή – voucher, Φορολογικά – Ασφαλιστικά, β) Ο Γεν. Γραμματέας κύριος Καλιώρας Ηλίας σε θέματα Πνευματικά και Συγγενικά δικαιώματα, Ωράριο λειτουργίας, Έλεγχοι Αστυνομίας κατόπιν καταγγελίας, Ηχορρύπανση, Μέτρηση db από Αστυνομία, Δικαιώματα καταστηματαρχών, γ) Ο Σύμβουλος του ΠΑΣΚΕΔΙ και εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ κύριος Παναγιώτου Ευάγγελος σε θέματα Σιμινάρια και εκπαίδευση καταστηματαρχών και προσωπικού στους ορθούς κανόνες υγιεινής.


Στην αίθουσα … ΄΄εντελώς τυχαία΄΄  βρέθηκε και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΠΙ κύριος Γρετζελιάς Παντελής, Δικηγόρος, τέως Δήμαρχος επί δώδεκα έτη Νέας Φιλαδέλφειας, που κατά δήλωσή του επί θητείας του γκρεμίστηκε το Στάδιο της ΑΕΚ, η τοπική αντιπρόσωπος ΑΕΠΙ στη Λάρισα κυρία Καραγκιώλη Μαρία και ο Νομικός σύμβουλος της ΑΕΠΙ στη Λάρισα κύριος Καψιώκας Γεώργιος.

Ο ΠΑΣΚΕΔΙ βρέθηκε με το επιτελείο της ΑΕΠΙ λίγο πριν την έναρξη της ημερίδας σε τοπική καφετέρια κι εκεί δόθηκε η … πρώτη μάχη. Αντιληφθήκαμε πως, επειδή η ΑΕΠΙ χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της, το οποίο έδαφος το τρώει ο ΠΑΣΚΕΔΙ, πελαγοδρομεί και βγάζει μένος, που είναι όμως σε βάρος της. Νομίζει πως αν κυνηγά κατά πόδας τον ΠΑΣΚΕΔΙ, το βαρύ της πυροβολικό, όπως θεωρεί τον Γρετζελιά Παντελή, ο ΠΑΣΚΕΔΙ θα κάνει πίσω. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ όμως έχει μάθει να προχωρά μπροστά, με τον κλάδο όλο συμπαραστάτη, με νόμιμες διαδικασίες κι αυτό θα κάνει. Όσα εκφοβιστικά έγγραφα-μανιφέστο κι αν στείλει η ΑΕΠΙ στους Δήμους, δήθεν για ΄΄παράνομους τρόπους’’ ενημέρωσης των μελών του ΠΑΣΚΕΔΙ, θα πέφτουν στο κενό, διότι η ενημέρωση του ΠΑΣΚΕΔΙ προς τα μέλη του γίνεται σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους κι όχι την νομοθεσία της ΑΕΠΙ, η οποία σαν αρχή έχει όποια νομοθεσία σήμερα την συμφέρει, να την επικροτεί κι αν η ίδια νομοθεσία αύριο την θίγει, να την αποδοκιμάζει.
Η νομοθεσία λοιπόν δίδει το δικαίωμα στον ΠΑΣΚΕΔΙ να χορηγεί στα μέλη του μουσική και τραγούδια, Ελληνικά και ξένα, που δεν ανήκουν τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα σε Οργανισμούς, είτε της Ελλάδας, είτε του Εξωτερικού. Στη συνέχεια, προκειμένου τα καταστήματα να προμηθεύονται από τους Δήμους με άδεια μουσικών οργάνων, τους δίδει (ο ΠΑΣΚΕΔΙ) υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, στην οποία δηλώνεται και υπογράφεται από τον χρήστη το παρακάτω κείμενο, όπως ορίζει ακριβώς η Υπουργική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και η Εγκύκλιος του ΟΠΙ ‘’Σύμφωνα με την υπ΄αρ. πρωτ. 23476 17 Ιουλίου 2014 εγκύκλιο οδηγία του ΟΠΙ – Υπουργείου Πολιτισμού προς όλους τους ΟΤΑ της χώρας  «Η μουσική που χρησιμοποιώ στο κατάστημά μου ανήκει αποκλειστικά και μόνον σε δημιουργούς ή άλλους δικαιούχους που δεν έχουν αναθέσει τη διαχείριση του περιουσιακού τους δικαιώματος σε οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και ειδικότερα στην ΑΕΠΙ και στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Είμαι επίσης ενήμερος ότι το να διαθέτω τηλεόραση ή ραδιοφωνική εγκατάσταση (συμβατική ή διαδικτυακή) στο κατάστημά μου συνιστά δημόσια εκτέλεση προστατευόμενων έργων, για την οποία οφείλονται δικαιώματα στους σχετικούς οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης ή άλλους δικαιούχους’’.
Όλοι οι Δήμοι της Χώρας, από τη στιγμή που ο ΠΑΣΚΕΔΙ συμβαδίζει με τη νομιμότητα, πράττουν αυτό που πρέπει να πράξουν στους πολίτες τους. Χορηγούν ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ και στη συνέχεια κοινοποιούν την Υπεύθυνη δήλωση στους Οργανισμούς ΑΕΠΙ και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Η ΑΕΠΙ βλέποντας πως το εκφοβιστικό της σχέδιο εναντίον των Δημάρχων και των Δημοτικών υπαλλήλων, τις περισσότερες φορές με την φυσική παρουσία του κυρίου Γρετζελιά, ο οποίος συνομιλεί και προσπαθεί να επηρεάσει τους υπαλλήλους των Δήμων, λέγοντάς τους πως αν δεν σφραγίσουν επιχειρήσεις, που με Υπεύθυνες Δηλώσεις παρέλαβαν από τον Δήμο άδεια μουσικών οργάνων, θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της παράβασης καθήκοντος και για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το συγκεκριμένο σημείο από το 10 σέλιδο ενημερωτικό-εκφοβιστικό Υπόμνημα που απέστειλαν προς όλους τους Δήμους στις 5 Σεπτεμβρίου 2014, με αριθμό Πρωτοκόλλου 274108, για τον εχθρό της ΑΕΠΙ, τον ΠΑΣΚΕΔΙ. ‘’ … Υποχρεούται η αρμόδια υπηρεσία αδειοδότησης των ΚΥΕ του Δήμου να μη προβαίνει περαιτέρω σε έκδοση – χορήγηση διοικητικής αδείας μουσικής, διαφορετικά υπάρχει παράβαση καθήκοντος….’’.

Μετά την πρώτη μάχη λοιπόν ΠΑΣΚΕΔΙ και ΑΕΠΙ, που δόθηκε λίγο πριν την έναρξη της ημερίδας σε καφέ της πόλης της Λάρισας και με την παράκληση του κυρίου Γρετζελιά να του δώσουμε λόγο στο βήμα, ο ΠΑΣΚΕΔΙ σαν διοργανωτής-οικοδεσπότης, έκανε αποδεκτή την παράκληση του κ. Γρετζελιά , διότι ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αρχίσει η ΑΕΠΙ να διασύρεται μπροστά σε επιχειρηματίες που επί σειρά δεκαετιών απομυζά οικονομικά. Διαπληκτίσθηκε λεκτικά σε πολλά σημεία, όπως θα διαπιστώσετε παρακολουθώντας και το βίντεο, ενώ δεν δίστασε να αποκαλέσει ΄΄μικρούς΄΄ τους Συνθέτες και Στιχουργούς της Αυτοδιαχείρισης, προκειμένου να δείξει πόσο μεγάλοι είναι αυτοί.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κύριος Αδάμ Δημήτριος, που παρουσίασε τους κεντρικούς ομιλητές του ΠΑΣΚΕΔΙ, την ατζέντα των θεμάτων και δευτερευόντως τον καλεσμένο κύριο Γρετζελιά με το επιτελείο του.

Τον λόγο έλαβε η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κυρία Κωνσταντίνου, η οποία ανέπτυξε με κάθε λεπτομέρεια την εκπαίδευση καταστηματαρχών και εργαζομένων δια μέσου της Διαρθρωτικής αναπροσαρμογής. Έμειναν έκπληκτοι όλοι οι παρευρισκόμενοι όταν έμαθαν πως τόσα χρόνια βρίσκονταν έξω από αυτά τα προγράμματα, λόγω μη ενημέρωσής τους από διάφορους φορείς. Ενθουσιάστηκαν, όταν από στόματος Προέδρου άκουσαν πως θα μπορεί η κάθε επιχείρηση από την συμμετοχή της να εισπράξει 1600 Ευρώ, επιπλέον 600 Ευρώ για τον κάθε εργαζόμενό της, ενώ 900 Ευρώ θα εισπράττει ο κάθε εργαζόμενος. Χρήματα που ή θα τα πάρουν κάποιοι άλλοι περισσότερο ενημερωμένοι ή μπορεί και να επιστρέψουν πίσω, με αποτέλεσμα να χαθούν.

Λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε στη συνέχεια με τα Πνευματικά Δικαιώματα, δεν μπόρεσε να μιλήσει για τους κανόνες ορθής πρακτικής Υγιεινής στα τρόφιμα και ποτά, ο Σύμβουλος του ΠΑΣΚΕΔΙ κύριος Παναγιώτου Ευάγγελος και του ζητάμε συγνώμη. Επειδή όμως οι τοπικοί επιχειρηματίες πρότειναν και παρακάλεσαν τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ο οποίος αμέσως το αποδέχθηκε και τον ευχαριστούμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επαναλάβουμε νέα ημερίδα στη Λάρισα και θα έχει τον χρόνο που δικαιούται για ενημέρωση.



Με τιμή
Νίκη Κωνσταντίνου
Πρόεδρος
Για φωτογραφικό υλικό και βίντεο κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger