Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Καρφώνει τον Σαμαρά ο Τ. Μαλτάκος για τις επαφές που είχε με την Χ.Α

Καρφώνει τον Α. Σαμαρά –χωρίς να τον κατονομάζει- ο Τάκης Μπαλτάκος με την κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή Κώστα Σαριώτη ο οποίος ερευνά την υπόθεση της υποκλαπείσας συνομιλίας που είχε ο πρώην γ.γ της κυβέρνησης με τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Θυμάστε, φανταζόμαστε, ότι όταν είχε σκάσει η ιστορία με το βίντεο στο οποίο συνομιλούσαν Μπαλτάκος – Κασιδιάρης, η Ν.Δ είχε εκδόσει ανακοίνωση ισχυριζόμενη ότι ο Μπαλτάκος είχε «αυτονομηθεί» και λειτουργούσε με δικιά του πρωτοβουλία.

Σήμερα όμως Κυριακάτικη εφημερίδα – η Realnews- φέρνει στη δημοσιότητα την κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή ο Τ. Μπαλτάκος και στην οποία ισχυρίζεται ότι ενεργούσε κατόπιν εντολών. Ποιος άραγε θα μπορούσε να του υποδείξει τις κινήσεις του εκτός απ’ τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό;

Αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεση του: «Είχα αναλάβει τον άχαρο και επικίνδυνο ρόλο –σ.σ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν ερωτάτε από τον ανακριτή ποιος του ανέθεσε αυτόν τον ρόλο- να είμαι σχετικά κοντά στο συγκεκριμένο κόμμα (κάτι που βοηθούσε και η γειτνίαση των γραφείων) ούτως ώστε να πληροφορούμε κινήσεις στρατηγικές και τακτικές, ούτως ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να προσαρμόζεται αναλόγως».


Με την ευκαιρία να παραθέσουμε απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας που ξεκάθαρα εκτιμούσαμε ότι ο Μπαλτάκος ενεργούσε νε εντολές Σαμαρά:

Ο Μπαλτάκος στο γνωστό βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ο Κασιδιάρης χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό σαν «μικρόνοα, φοβισμένο, πούστη». Υπήρχε περίπτωση να υπήρχε άνθρωπος ο οποίος θα λουστεί τέτοια μπινελίκια και δεν θα είχε διώξει, τουλάχιστον με τις κλωτσιές τον υβριστή του; 

Και όμως ο Σαμαράς αντί να τον διαγράψει αμέσως απ’ την Ν.Δ και να τον σουτάρει από την κυβερνητική καρέκλα που του είχε παραχωρήσει, του έδωσε το προνόμιο να υποβάλλει την παραίτηση του και να παρουσιάζεται σήμερα σαν μελλοντικός εθνοσωτήρας.
  
Θα ήταν αφελής κανείς να πιστέψει ότι ήταν τυχαία όλα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger