Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Προχωρά γρήγορα η αντικατάσταση των Αγωγών Ύδρευσης Σκιάθου


Σύμφωνα με την εκτίμηση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη

Μπουρτζι 28-3-15
Σε ευρεία σύσκεψη συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων κα Κολυνδρίνη το περασμένο Σάββατο 28-03-2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Μπούρτζι Σκιάθου με αφορμή την αναλυτική παρουσίαση του Master Plan Λιμένος Σκιάθου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σκιάθου, κος Δημ. Πρεβεζάνος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων κι άλλων συλλόγων, πολίτες καθώς και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕΜ&Σ, κος Κων. Φλαμπούρης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Π.Ε. Μαγνησίας, «μετά από την αναλυτική παρουσίαση του Master Plan απ’ τον μελετητή τoυ, η διαβούλευση που υπήρξε μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων κατέστη γόνιμη καθώς συμφωνήθηκαν οι κοινές συνισταμένες πάνω στις οποίες θα προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.
Με αφορμή την επίσκεψή της στη Σκιάθο, η κα Κολυνδρίνη προχώρησε σε επιτόπιο έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει την ομαλή εξέλιξη των έργων στο νησί του Παπαδιαμάντη. Έτσι, διαπίστωσε τους ταχύτατους ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται το έργο της Αντικατάστασης των Αγωγών Ύδρευσης Σκιάθου, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, έπειτα κι από την ανάληψη του έργου από τον ανάδοχο. Ομοίως, ικανοποιητικοί είναι οι ρυθμοί από την πορεία των εξής έργων: Αποκατάσταση κτιρίου στην οδό Ουρανίτσης 5 που θα μετατραπεί σε εκθεσιακό χώρο , το πολύ σημαντικό για τη διαβίωση των κατοίκων έργο της Κατασκευής Νέου Κτιρίου για το Κέντρου Υγείας Σκιάθου, το έργο εμπλουτισμού της δεξαμενής με νερό από νέα γεώτρηση, καθώς και τα Ασφαλτικά, για τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες.
Τέλος, η κα Κολυνδρίνη μετέβη στο Αεροδρόμιο Σκιάθου, για το οποίο προσωπικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Αγοραστός εξασφάλισε χρηματοδότηση 17εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, χρηματοδότηση που προβλέπει την επέκταση του αεροδιαδρόμου, την αύξηση θέσεων parking, καθώς και περιφερειακά προς αυτά έργα, ο συνδυασμός των οποίων θα δώσει την ευκαιρία προσγείωσης μεγαλύτερων αεροσκαφών και τη δυνατότητα φιλοξενίας πολύ περισσότερων αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο του νησιού του Παπαδιαμάντη, με σαφέστατο στόχο και σκοπό την από εδώ και έτη επιτακτική ανάγκη ανάπτυξής του».
Η κα Κολυνδρίνη δήλωσε σχετικά: «Σε αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και συμπλέοντας με τον Δήμαρχο Σκιάθου, προκειμένου να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα για την περιοχή κι έχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποδεικνύει εμπράκτως πως τα νησιά μας αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για τη Μαγνησία. Για αυτό και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να εξασφαλίσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που απαιτούνται για τη νησιωτική, πέραν της ηπειρωτικής, ανάπτυξη του Νομού μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger