Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Δεν αντέχω τη φυλακή, δεν αντέχω το ρατσισμό!

Γεια σου Πιτσιρίκο.
Αισθάνομαι φυλακισμένη. Το ευρώ είναι η θηλιά που μας σφίγγει το λαιμό και δε μπορούμε να αναπνεύσουμε. Είναι το ατσάλινο κλουβί από το οποίο πρέπει να δραπετεύσουμε.Θεωρώ πως ήρθε η ώρα της ρήξης.
Ο λαός έφερε στην εξουσία αριστερή κυβέρνηση και η Ευρώπη ακολουθεί μια αισχρή, εκβιαστική τακτική, η οποία φανερώνει το αποκρουστικό την πρόσωπο.
Οι Έλληνες πρέπει να βρουν την κατακρεουργημένη τους αξιοπρέπεια,το πείσμα και το θάρρος τους.
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο η χώρα έγινε μέλος της νομισματικής ένωσης.Πώς μπορεί να πετύχει το σιχαμένο νόμισμά τους; Είναι ανέφικτο.
Πιτσιρίκο, ο δρόμος προς την ελευθερία είναι δύσβατος αλλά όμορφος.Γεμίζουν τα πνευμόνια σου οξυγόνο,κοιτάζει προς τον ουρανό κι αρχίζεις να χαμογελάς! Ναι,να χαμογελάς, διότι αισθάνεσαι περήφανος που νίκησες το φόβο.

Τον τελευταίο καιρό βλέπω μια απαξίωση προς το ευρώ και χαίρομαι ιδιαιτέρως!
Οι μικροαστοί Ελληνέζοι πρέπει να καταλάβουν πως δεν θα μας κάνουν εμπάργκο εάν φύγουμε από το ευρώ και σου το γράφω, διότι έχω ακούσει πολλά, συγκεκριμένα για το θέμα των φαρμάκων.
Θέλω να περάσω σ” ένα άλλο θέμα. Πιτσιρίκο, λυπάμαι, θυμώνω, απογοητεύομαι με τόσο ρατσισμό που αναπτύσσεται γύρω μας.
Πολλοί αντιδρούν με το κλείσιμο των σύγχρονων Άουσβιτς.
Μπορούν να αναρωτηθούν τι έχουν περάσει εκείνοι οι δυστυχισμένοι άνθρωποι; Μπορούν να μπουν για λίγο στη θέση τους;
Μπορούν να καταλάβουν πως για όλη αυτήν τη κατάσταση ευθύνεται και η συνθήκη του Δουβλίνο 2, η οποία υπογράφηκε επί Σημίτη (αυτό το κάθαρμα έχει κάνει πολύ μεγάλο κακό στη χώρα);
Ας σπάσουμε τα συρματοπλέγματα των κολαστήριων που δημιούργησαν. Ας γίνουμε αλληλέγγυοι.
Δεν είμαστε Έλληνες, Αλβανοί, Γερμανοί, Παλαιστίνιοι, Ισπανοί, Πακιστανοί, Πορτογάλοι.
Είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου.
Πιτσιρίκο, θα γίνω ουτοπίστρια αλλά, εάν δεν υπήρχαν σύνορα, ο κόσμος θα “τανε καλύτερος.
Τα φιλιά μου
Θεοδώρα
Υ.Γ.Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά! Κλείνω με αυτό το mail μου.
(Αγαπητή Θεοδώρα, ο «λαός» έφερε στην κυβέρνηση -και όχι στην εξουσία, όπως γράφεις- την Αριστερά, όταν το παιχνίδι για την χώρα είχε ήδη χαθεί. Ο «λαός» έφερε στην κυβέρνηση την Αριστερά, αφού για 40 χρόνια ψήφιζε και αποθέωνε τα δυο κόμματα που διέλυσαν τη χώρα. Ο «λαός» πρώτα απελπίστηκε εντελώς και μετά ψήφισε Αριστερά. Οπότε, να πάει να γαμηθεί ο «λαός» που μου το παίζει σήμερα θύμα και αθώος. Γλυκιά μου ο «λαός» δεν θέλει ελευθερία. Θέλει φράγκα. Για την ακρίβεια, ο «λαός» θέλει μόνο φράγκα. Την ελευθερία δεν την γουστάρει καθόλου. Ούτε καν ξέρει τι είναι ελευθερία. Γιατί, αν πραγματικά θέλεις ελευθερία «λαέ», δεν θα ανεχόσουν ούτε δευτερόλεπτο τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για μετανάστες. Δεν αρκεί να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ γιατί αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα πρέπει, παράλληλα, να στείλει στον αγύριστο τους πολιτικούς που την διέλυσαν, και τους ολιγάρχες. Βλέπεις να το επιθυμεί; Εγώ όχι. Όλοι θέλουν κάπου να χωθούν για να την βολέψουν οι ίδιοι, οπότε θα κάνουν και την Αριστερά σαν τα μούτρα τους. Θεοδώρα, δεν υπάρχει ρατσισμός, όπως τον εννοείς. Δεν υπάρχει ρατσισμός προς τα άλλα έθνη. Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει είναι προς τους φτωχούς. Κανείς δεν έχει πρόβλημα με τον πλούσιο Αλβανό, τον πλούσιο Γερμανό, τον πλούσιο Παλαιστίνιο. Έχουν πρόβλημα με τον φτωχό Αλβανό, τον φτωχό Γερμανό, τον φτωχό Παλαιστίνιο, τον φτωχό Έλληνα. Δεν υπάρχουν πλούσιοι Πακιστανοί στην Αμυγδαλέζα. Οι πλούσιοι Πακιστανοί μένουν στην Εκάλη, όπου -εκτός από Έλληνες- μένουν και πλούσιοι από διάφορες χώρες. Ταξικό είναι το θέμα αλλά δεν μας επιτρέπεται πια να το λέμε, αν κι εγώ ακούω ξανά την Διεθνή να σιγοπαίζει μέσα από τα συντρίμμια. «Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε!» έγραψε ο Μαρξ αλλά, όπως βλέπουμε, μετά από τόσα χρόνια, οι προλετάριοι δεν θέλουν να ενωθούν. Τι να κάνουμε; Να τους ενώσουμε με το ζόρι; Να είσαι καλά, Θεοδώρα.)
Περί δραχμής και ευρώ: (19/5/2011) Επιστροφή στην αλήθεια
Περί ελευθερίας: (26/3/2012) Περί ελευθερίας
http://pitsirikos.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger