Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Σποράδες Η Αλόννησος έχασε τον ιερέα της ~ Θρήνος στο νησί


Ο μακαριστός π. Αβραάμ Αποστολίδης
Απεβίωσε χθες σε ηλικία 39 ετών ο π. Αβραάμ Αποστολίδης εφημέριος της Αγίας Παρασκευής
Ανείπωτο θρήνο προκάλεσε στην κοινωνία της Αλοννήσου η είδηση του ξαφνικού θανάτου του ιερέα του νησιού, π. Αβραάμ Αποστολίδη, εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, σε ηλικία 39 μόλις ετών.

Ο μακαριστός π. Αβραάμ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους, άφησε χθες το πρωί την τελευταία του πνοή στη Σκόπελο, όπου είχε μεταβεί την προηγούμενη μέρα, για να πραγματοποιήσει ομιλία το πρωί στους μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Γλώσσας και το απόγευμα στη Σχολή Γονέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως (παράρτημα Γλώσσας).
Χθες το πρωί, είχε μεταβεί μαζί με τον εφημέριο της Γλώσσας π. Αλέξιο Παπασταμούλο στην Ι. Μονή Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου για να προσκυνήσει και εκεί, πάνω στον Τάφο του Αγίου, αισθάνθηκε μια εντελώς ξαφνική αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Ο π. Αβραάμ, ο οποίος υπέστη βαρύτατο εγκεφαλικό, διακομίστηκε αμέσως, σε κωματώδη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου, όπου κατέληξε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, οι οποίοι είχαν φροντίσει προηγουμένως για την άμεση διασωλήνωσή του.
Το απρόσμενο άγγελμα προκάλεσε αρχικά σοκ και στη συνέχεια ανείπωτο θρήνο στους κατοίκους των δύο νησιών, που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την τραγική είδηση της εκδημίας του εφημέριου της Αλοννήσου, με την μεγάλη πνευματική και κοινωνική προσφορά.
Ο π. Αβραάμ, ο οποίος είχε σπουδάσει Ψυχολογία, πρόθυμα επέλεξε να διακονήσει στην απομακρυσμένη Ενορία της Αλοννήσου. Χειροτονήθηκε Διάκονος το Νοέμβριο του 2006 και Πρεσβύτερος το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου. Πιστή συνοδοιπόρος της ζωής του, η σύζυγός του, πρεσβυτέρα Ευγενία, με την οποία ανέπτυξαν, παράλληλα, ευρύ κοινωνικό και πολιτιστικό έργο στο νησί.
Η σωρός του μεταφέρθηκε χθες με πλωτό μέσο στο Βόλο και στη συνέχεια στην Αθήνα. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό που ανδρώθηκε εκκλησιαστικά, της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αύριο Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις11.30 π.μ., όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Το πρωί της ίδιας ημέρας θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Ιερέως, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου
Ο δήμαρχος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλοννήσου εξέδωσαν χθες συλλυπητήρια ανακοίνωση μετά το θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του π. Αβραάμ, εκφράζοντας στην πρεσβυτέρα Ευγενία και τους οικείους του, τη βαθιά τους συγκίνηση «για τον αιφνίδιο θάνατο του σεβαστού ιερέα του νησιού μας π. Αβραάμ Αποστολίδη».
Στην ίδια συλλυπητήρια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Νοιώθουμε την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη ζεστή παρουσία του, για τα λόγια του που μιλούσαν κατευθείαν στην ψυχή, για την φλόγα, την πίστη, και τα ιδανικά της θρησκείας μας, που μετέδιδε σε όσους τον άκουγαν όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν είναι εύκολο να βρεθούν λόγια που να τιμήσουν τόσο το πνευματικό του έργο, όσο και την κοινωνική του προσφορά σε κάθε έκφανση της ζωής του τόπου. Το φιλανθρωπικό του έργο, η δημιουργία και η λειτουργία του πνευματικού κέντρου, η προσφορά του στον πολιτισμό, η θεατρική διδασκαλία του καθώς και η ψυχολογική υποστήριξη σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, τον καθιστούν για μας αναντικατάστατο».
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger