Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Δουλέμποροι πέταξαν μετανάστες στη θάλασσα

Φωτό Αρχείου
Σε πολύ άσχημη κατάσταση και με συμπτώματα υποθερμίας, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου δυο Πακιστανοί μετανάστες, που περισυνελέγησαν από τη θάλασσα από σκάφος του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου στις 9 το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, οι δυο Πακιστανοί αποτελούσαν μέλη μιας μεγαλύτερης ομάδας μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων που επιβιβάστηκε σε λέμβο στην περιοχή της Βελάς Αστακού, ώστε να μεταφερθούν στην Ιταλία. Όταν το σκάφος απομακρύνθηκε, φαίνεται πως οι δυο Πακιστανοί είχαν κάποια διαφωνία, και αποφασίστηκε να τους δοθεί από ένα σωσίβιο στον καθένα και να πεταχτούν στη θάλασσα από τους λαθροδιακινητές.
Από εκείνη την ώρα, περίπου 1 με 2 τα ξημερώματα οι άτυχοι Πακιστανοί βρίσκονταν στα παγωμένα νερά και τελικά το πρωί έγιναν αντιληπτοί, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο, τους περισυνέλεξε σκάφος και τώρα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Η κατάσταση του ενός μάλιστα χαρακτηρίζεται σοβαρή.
Το Λιμεναρχείο της Λευκάδας έχει αναλάβει τη σχετική προανάκριση και γίνονται αναζητήσεις με πλωτά μέσα για τυχόν ανεύρεση της λέμβου με τους υπόλοιπους μετανάστες, των οποίων ο αριθμός είναι αδιευκρίνιστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger