Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Επίσχεση εργασίας και στο «Μυτιλήνη»

Επίσχεση εργασίας  και στο «Μυτιλήνη»

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού:
Ξεκίνησε χθες, στην Σάμο όπου βρίσκεται, στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» της ναυτιλιακής εταιρίας ΝΕΛ επίσχεση εργασίας με αίτημα την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των Ναυτεργατών.
Θέλουμε να σημειώσουμε ότι το ανωτέρω πλοίο έχει ακινητοποιηθεί πριν 15 μέρες λόγω μηχανικής βλάβης στην Σάμο. Το πλήρωμα του πλοίου βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αφού η εταιρεία δεν τους παρέχει στοιχειώδη και αναγκαία οικονομικά μέσα που θα καλύπτουν βασικές τους ανάγκες. Η ακινητοποίηση και επίσχεση στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» αποτελεί συνέχεια σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων της ΠΕΝΕΝ και έχει ως επίκεντρο την πάλη για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου της απλήρωτης ναυτικής εργασίας.
Τέλος κάνουμε γνωστό ότι στην επίσχεση εργασίας συμμετέχει πάνω από το 80% του συνόλου του πληρώματος που είναι επανδρωμένο το πλοίο.
Καλούμε την ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ και την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ να πάρουν άμεσα μέτρα διότι σε διαφορετική περίπτωση η ΠΕΝΕΝ είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει τον αγώνα της με γενικευμένη κινητοποίηση στο σύνολο των Ακτοπλοϊκών εταιριών που παρουσιάζεται το πρόβλημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger