Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αμυγδαλέζα: Καθεστώς εξαίρεσης μέχρι τη φυσική εξόντωση.

ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ: ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ
Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης, καλεί σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας.
Αναχώρηση με πούλμαν στις 12μ.μ.
από το Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
- Στο e-mail: nodetention@gmail.com
- Στο τηλέφωνο: 2103813928 (4-9μ.μ.)
- Στα κινητά τηλέφωνα: 6974363037, 6949099170, 6970280150 & 6947986011


Διανύοντας μια περίοδο συμπαγούς πολιτικού χρόνου , αναρωτιόμαστε πως τρεις θάνατοι και μία αυτοκτονία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας περνούν σχεδόν απαρατήρητοι από την ίδια την κοινωνία και τη νέα πολιτική ηγεσία . Το μεταναστευτικό ζήτημα ταλανίζει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια , από την μετανάστευση των Αλβανών μέχρι των ανθρώπων της Ανατολής και της Αφρικής . Η ίδια η ιστορία αναδεικνύει ποιές ειναι οι συνθήκες που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους προς αυτή την κατεύθυνση και ποιές συνθήκες αντιμετωπίζουν στις χώρες ''φιλοξενίας''.

Η Ευρώπη του Διαφωτισμού δημιούργησε εκείνες τις συνθήκες, με την ληστρική ιμπεριαλιστική τακτική της , ρημάζοντας τον πλούτο των ''μη ανεπτυγμένων'' χωρών , με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα στο σήμερα οι συνθήκες επιβίωσης σε αυτές τις χώρες , που προκύπτουν από την ίδια τη Δύση , να καθίστανται ιδιαίτερα δύσκολες και σχεδόν αδύνατες .Ερχόμενοι στην Ευρώπη, συνήθως μέσω μεσογειακών χωρών, ξεκινά νέος γύρος μαρτυρίου όπου υπόκεινται από τα κράτη σε καθεστώς εξαίρεσης και στιβάζονται ως απλά κορμιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης του σύγχρονου κρατικού ολοκληρωτισμού χωρίς χαρτιά , χωρίς την ανθρώπινη ιδιότητα , χωρίς να αντιμετωπίζονται ως οντότητες . Όσοι γλιτώσουν από τον πνιγμό στο Αιγαίο , στον Έβρο και από το να στοιβαχτούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης , πέφτουν αντικείμενο εκμετάλλευσης ως εργατικό δυναμικό χαμηλού κόστους , ζώντας υπό άθλιες συνθήκες.

Η κράτηση των μεταναστών είναι πρακτικά ποινή εγκλεισμού χωρίς να προκύπτει ποινικό αδίκημα.Είναι η κατάσταση εξαίρεσης που υπόκεινται , στις γκρίζες ζώνες των κολαστηρίων.
Συν αυτοίς , οποιαδήποτε εξεγερτική διαδικασία που διεκδικεί την ελευθερία αντιμετωπίζεται ως ποινικό αδίκημα.
Συγκεκριμένα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα έχουν γίνει επανειλημμένα εξεγέρσεις και έχουν κατασταλεί βιαίως από την μονοπωλειακού χαρακτήρα νομιμοποιημένη κρατική βία . Πρόσφατα απεβίωσαν λόγω των αθλίων συνθηκών τρείς άνθρωποι και στις 15/2 άλλος ένας αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του . Στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου , λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα , στοιβάζονται αντιστοίχως 26 μετανάστες σε άθλιες συνθήκες παρανόμως , επιζητώντας ανάσα ελευθερίας καθώς κρατούνται 10-14 μήνες πάνω από την ποινή που τους είχε επιβληθεί προχωρώντας σε απεργία πείνας για 6 μέρες.

Οι ''έμποροι ελπίδας'' με πολιτικές κορώνες ,έρχονται να υποσχεθούν την κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης αφού απεβίωσαν 4 άνθρωποι , πράγμα που μας οδηγεί να σκεφτούμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απλώς προσπαθεί να γεμίσει στο μίνιμουμ πολιτικά κενά , τα οποία προεκλογικά έθετε ως προτεραιότητες . Ωστόσο , ανεξάρτητα από την κυβέρνηση και τις τακτικές της , οφείλουμε ως ενεργό μέρος της κοινωνίας να θέσουμε τέτοιου είδους ζητήματα ως πρωταρχικά , ώστε οι μετανάστες να αποκτήσουν ουσιαστική υπόσταση , να γίνουν κομμάτι των κοινωνιών στα πλαίσια μίας αλληλεπίδρασης και να ζούν ελεύθερα , με δικαιώματα και όχι ως ''αόρατοι''. Οφείλουμε να οξύνουμε την κοινωνική αντεπίθεση μαζί με τους μετανάστες , ώστε η ελευθερία να τεθεί ως πρωταρχικός πολιτικός σύνδεσμος.

  • Άμεση κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης
  • Καμία εφαρμογή των κέντρων φιλοξενίας
  • Ίσα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών
  • Άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων


ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger