Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

«Αυγή»: Οι αγορές σπρώχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει το πρόγραμμά του

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού», τονίζει
«Αυγή»: Οι αγορές σπρώχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει το πρόγραμμά του

«Εκ του πονηρού η επιχειρούμενη εκμετάλλευση αποσπασματικών δηλώσεων υπουργών, που προβάλλονται τεχνηέντως εκτός του συνολικού κυβερνητικού πλαισίου», αναφέρει η εφημερίδα

Θέση για τον πανικό που δημιουργήθηκε την Τετάρτη με την «ομοβροντία» δηλώσεων των νέων κυβερνητικών στελεχών, από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους , πήρε η εφημερίδα «Αυγή» σε κεντρικό της άρθρο.



Η εφημερίδα ξεκινώντας στέκεται στο ότι οι πρώτες συμβολικές κινήσεις της νέας κυβέρνησης και η επιβεβαίωση βασικών προεκλογικών δεσμεύσεων έχουν δημιουργήσει θετική εικόνα και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, κάτι που έρχεται σε αντιδιαστολή - όπως λέει - με την κατάσταση στις αγορές και την κάθετη πτώση των τιμών των μετοχών.

Το άρθρο ρίχνει την ευθύνη για τον χθεσινό πανικό «στα κέντρα του ευρωπαϊκού κατεστημένου και σε δυνάμεις της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα μας» που στοχεύουν, επικαλούμενοι τον «ρεαλισμό», στο να εξαναγκάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει το πρόγραμμά του και να απογοητεύσει τον λαό. Προειδοποιεί μάλιστα ότι όσοι επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά και οικονομικά διαπράττουν έγκλημα εις βάρος της οικονομίας και του ελληνικού λαού.

Τονίζει δε ότι είναι «εκ του πονηρού η επιχειρούμενη εκμετάλλευση αποσπασματικών δηλώσεων υπουργών, που προβάλλονται τεχνηέντως εκτός του συνολικού κυβερνητικού πλαισίου», αφήνοντας υποννοούμενα για όσους «ευνοήθηκαν από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας». «Είναι κατανοητό ότι η μετεκλογική επιβεβαίωση των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, το φρένο στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και την παραμονή των αεροδρομίων υπό δημόσιο έλεγχο θα προκαλεί όσους ευνοήθηκαν από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καθησυχάζει, τέλος, λέγοντας ότι «η νέα κυβέρνηση εγγυάται το δημόσιο συμφέρον και οποιεσδήποτε κινήσεις θα γίνουν μέσω διαλόγου προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των επενδυτών. Καθώς επίσης να πειστούν κι άλλοι να επενδύσουν σε μεγάλα έργα υποδομής. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος πανικού που αν δεν ανακοπεί αμέσως, μπορεί από το Χρηματιστήριο να προχωρήσει στις τράπεζες και να δημιουργήσει κύμα φυγής των καταθέσεων, που τις τελευταίες μέρες έχει πλήρως ελεγχθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger