Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ
Οι Έλληνες με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Ηρώων και Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, τιμούν τη μνήμη και αποδίδουν το δικό τους φόρο τιμής στους χιλιάδες συμπατριώτες τους Έλληνες Εβραίους, που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.
Για την επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου του Άουσβιτς, η ανθρωπότητα τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, των εκατομμυρίων Εβραίων που εξολοθρεύτηκαν με τα εγκλήματα του χιτλερικού καθεστώτος.
Θυμόμαστε τα 6.000.000 εβραίους της Ευρώπης που θανατώθηκαν με τον πλέον βιομηχανοποιημένο τρόπο στα Χιτλερικά στρατόπεδα θανάτου. Θυμόμαστε την προδοσία ανθρώπων της γειτονιάς. Θυμόμαστε τη διάσωση πολλών από λίγους θαρραλέους ανθρώπους. Θυμόμαστε την βαρβαρότητα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Θυμόμαστε την απάθεια των ανθρώπων την ώρα που άλλοι άνθρωποι οδηγούνταν στο θάνατο.
Η Ελλάδα σήμερα ενώνει τη φωνή της με τη συνείδηση της ανθρωπότητας, αντιστέκεται στη λήθη και τιμά τα εκατομμύρια αθώα θύματα του Ολοκαυτώματος. Σήμερα που οι σύγχρονοι υμνητές του Χίτλερ δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία με τα μισαλλόδοξα κηρύγματά τους, η μάχη ενάντια στο ναζισμό και στους εκφραστές του, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Η μνήμη του Ολοκαυτώματος έχει αξία όχι μόνο ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα, αλλά και ως κινητήρια δύναμη στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.
Σήμερα οι κοινωνίες, τα κράτη, η διεθνής κοινότητα και οι απλοί πολίτες είμαστε όλοι μαζί υποχρεωμένοι να θωρακίσουμε τη σημαντικότερη αξία που είναι η ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger