Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Προτεραιότητα ο λιμένας Σκιάθου πριν την έναρξη της σεζόν


Αναμένεται η έγκριση προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του τμήματος που έχει υποστεί υποσκαφή
Η αποκατάσταση του τμήματος του λιμανιού της Σκιάθου που έχει υποστεί υποσκαφή, τίθεται στις προτεραιότητες των επικεφαλής του Δήμου Σκιάθου, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν. Η δημοπρασία του έργου πραγματοποιήθηκε, αναδείχτηκε ο ανάδοχος, αλλά παρατηρείται καθυστέρηση στη διαδικασία έγκρισης, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του έργου.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον ανάδοχο του έργου είχε προ δεκαημέρου περίπου, ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Πρεβεζάνος, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η εξέλιξη του έργου, το οποίο, όπως επισημάνθηκε, πρέπει να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι το λιμάνι αποτελεί βασική πύλη εισόδου για το νησί.
Το ζητούμενο είναι η εξυπηρέτηση του νησιού στη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, με φόντο το λιμάνι, όπου σημειώνεται το μέγιστο της επιβατικής κίνησης.
Το έργο, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου με απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκιάθου, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του τομέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας
 Παράλληλα, θα υλοποιηθούν έργα, τα οποία θα συμβάλουν στην αισθητική αναβάθμιση του λιμανιού του νησιού. Τα έργα που θα υλοποιηθούν, εμπεριέχονται σε μελέτη που έχει υποβληθεί και εκτιμάται ότι θα έχει υλοποιηθεί μέχρι τον προσεχή Μάιο.
Τα συγκεκριμένα έργα περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις που θα απαλείψουν τις ατέλειες του λιμανιού, βελτίωση των φωτισμών και αλλαγή της περίφραξης.
Η ολοκλήρωση των παραπάνω έργων και κυρίως το έργο αποκατάστασης του τμήματος που παραμένει μέχρι στιγμής κλειστό, θα συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργίας του λιμανιού, που είναι μία από τις δύο βασικές πύλες εισόδου του νησιού. Οταν ολοκληρωθεί, σημειωτέον, το έργο αποκατάστασης του προβλήματος, θα διευκολυνθεί αυτομάτως και η διαδικασία προσέγγισης των πλοίων, διότι την παρούσα στιγμή είναι δυνατή η προσέγγιση ενός μόνο πλοίου στο λιμάνι.
Παράλληλα, παραμένει το πρόβλημα στο λιμάνι του Αγνώντα της Σκοπέλου, ενώ βασικό ζητούμενο για το γειτονικό νησί είναι η μαρίνα, που επίσης αποτελεί αίτημα ετών.
Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο τμήμα του λιμανιού του Αγνώντα παραμένει κλειστό για τρία περίπου χρόνια. Το προβληματικό σημείο εντοπίζεται στο δεξί τμήμα της προβλήτας εισερχομένου του πλοίου, στο σημείο όπου παρατηρήθηκε προ διετίας μετατόπιση της καθέτου και μικρή εσωτερική καθίζηση 20 εκατοστών εσωτερικά του δαπέδου, μαζί με την επικλινή ράμπα. Το σημείο πρόσδεσης του πλοίου και του φλάιν κατ έχει μετατοπιστεί, κατά συνέπεια, στο υπόλοιπο τμήμα του λιμανιού, δεδομένου ότι το προβληματικό σημείο παραμένει κλειστό έως ότου επισκευαστεί.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger