Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΛΔ Κορέας: Απαιτούν άρση των αμερικανικών κυρώσεων

Από διαδήλωση κατά την κυρώσεων των ΗΠΑ στην Πιονγιάνγκ (φωτό: ΑΡ)
Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ζήτησε από τις ΗΠΑ να προχωρήσουν άμεσα στην άρση «όλων των παράλογων κυρώσεων» σε βάρος της χώρας, καλώντας παράλληλα τη γειτονική Νότια Κορέα να αποσαφηνίσει τη στάση και τις προθέσεις της όσον αφορά τις προσπάθειες για βελτίωση των διακορεατικών σχέσεων.

Τηλεγράφημα που μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA επικαλείται νεότερη ανακοίνωση από το τμήμα πολιτικής της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, στην οποία οι ΗΠΑ κατηγορούνται πως ωθούν τις διμερείς σχέσεις «στη χειρότερη φάση σύγκρουσης από την αρχή του νέου έτους». Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση οι ΗΠΑ καλούνται «να πάρουν μία θαρραλέα απόφαση και να σταματήσουν, άνευ όρων, όλες τις παράτολμες εχθρικές ενέργειες που δημιουργούν τον κίνδυνο πολέμου στην Κορεατική Χερσόνησο».
Εκπρόσωπος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας κάλεσε το ίδιο 24ωρο τη γειτονική Νότια Κορέα να ξεκαθαρίσει τη στάση της ώστε να διευκρινιστεί εάν «θα επιμείνει στη σύγκρουση, στην κλιμάκωση των εντάσεων στην Κορεατική Χερσόνησο» και στις επίμονες επιχειρήσεις προπαγάνδας κατά της βορειοκορεατικής κυβέρνησης με την (από αέρος) ρίψη προπαγανδιστικών φυλλαδίων σε μεθοριακές περιοχές της ΛΔ Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger