Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Συστατικές επιστολές

Στην προσπάθειά του ο ΣΥΡΙΖΑ να πείσει την αστική τάξη ότι έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, προβάλλει δηλώσεις που πιστοποιούν την προσαρμογή του στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την αντιλαϊκή του στρατηγική. Σε νέο του non paper επικαλείται τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Βερολίνου (DIW), Μάρτσελ Φράτσερ, ο οποίος έγραψε στη σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» πως μια πιθανή ανάληψη της διακυβέρνησης στην Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αναγκαία νέα αρχή για τη χώρα, ξεκαθαρίζοντας ότι ως νέα αρχή εννοεί την εφαρμογή όσων αντιλαϊκών προσταγών του κεφαλαίου δεν πρόφτασαν να εφαρμόσουν οι έως σήμερα κυβερνώντες. «Η απόδοση των ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν σοκαριστικά κακή (...) Προσπαθούσαν απλώς να εξασφαλίσουν την πολιτική και οικονομική τους δύναμη, αλλά όχι να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις (...) Πρέπει να ξεφορτωθούμε την παλιά πολιτική ελίτ και να καταλάβουμε ότι μια νέα γενιά πολιτικών είναι η ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα της χώρας».

Αλλωστε, σύμφωνα με τον Φράτσερ, εντός της ΕΕ δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελιγμών και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει τη στρατηγική της, παρά τις τσιριμόνιες για το θεαθήναι. Προτείνει, μάλιστα, «να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στην επόμενη ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις ισχύουσες συμφωνίες. Δεν υπάρχει αρκετό περιθώριο για περαιτέρω χαλάρωση των πιστωτικών συνθηκών για την Ελλάδα».
Επιβεβαιώνοντας, τέλος, ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για διευθέτηση του χρέους επ' ουδενί δεν οδηγεί σε μέτρα ανακούφισης του λαού, απεναντίας πρόκειται για στόχο του κεφαλαίου, παραδέχεται ότι ένα μεγάλο μέρος του «πρέπει να αναδιαρθρωθεί έτσι ώστε η αποπληρωμή του να συνδέεται με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».
Οι συστατικές επιστολές που καταθέτει για να πάρει το χρίσμα απ' το κεφάλαιο, βεβαιώνουν ότι κάθε άλλο παρά καλές υπηρεσίες στο λαό θα προσφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger