Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

3o Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Θεσμός προς τιμή του «Διαμαντή Παλαιολόγου» στη Σκόπελο

Σε διοργανωτική φάση βρίσκεται το 3οΦεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που θα διεξαχθεί στη χώρα της Σκοπέλου στις 23, 24 και 25 Αυγούστου 2015 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» έχει αναλάβει για μια ακόμη χρονιά τη συγκεκριμένη διοργάνωση, με οδηγό το μεράκι, την παράδοση, το χορό, τον εθελοντισμό και την προσφορά.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται «προς τιμή του δασκάλου μας Διαμαντή Παλαιολόγου, και σας προσκαλούμε να χορέψουμε πιασμένοι χέρι - χέρι στο γραφικό νησί της Σκοπέλου, ενώνοντας όλη την Ελλάδα με παραδοσιακές μελωδίες και ρυθμούς» όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Κυριακή 23 Αυγούστου οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στο προκαθορισμένο σημείο για την παρέλαση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων και το ίδιο βράδυ, στην έναρξη του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, θα πραγματοποιηθεί θεματικό πάρτι υποδοχής των χορευτικών συγκροτημάτων από τους εθελοντές.
Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου το πρωί, θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα γραφικά στενά της Σκοπέλου, επίσκεψη στα λαογραφικά μουσεία και σε παραδοσιακούς τεχνίτες. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια Παραδοσιακών Χορών, το απόγευμα ημερίδα με θέμα «Η νυφιάτικη φορεσιά της Σκοπέλου» και το βράδυ η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, με ελεύθερο βράδυ για ξεκούραση ή διασκέδαση, στη συνέχεια.
Την Τρίτη 25 Αυγούστου το πρωί, προγραμματίζεται αναχώρηση από το λιμάνι της Σκοπέλου για επίσκεψη και ξενάγηση στη Γλώσσα, ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα γραφικά στενά της Γλώσσας, ανοιχτές πρόβες, αναχώρηση από τη Γλώσσα για κοσμική παραλία του νησιού. Το μεσημέρι προγραμματίζεται Beach - Party σε παραλία του νησιού, το βράδυ έναρξη της τρίτης μέρας του φεστιβάλ και λήξη του φεστιβάλ, παραδοσιακό γλέντι στο ανοιχτό θέατρο, γεύμα προς τιμή των χορευτικών και συνοδών.
Την Τετάρτη 26 Αυγούστου το πρωί θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για τους συμμετέχοντες και το μεσημέρι προγραμματίζεται αναχώρηση για Βόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger