Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ

  • Στα Αμπελάκια Σαλαμίνας έδεσε πριν λίγη ώρα το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ, ολοκληρώνοντας τα δρομολόγια του στην γραμμή Αγ.Κωνσταντίνος-Σποράδες. Να πούμε οτι το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά γύρω στις 10 το πρωί και αφού έδεσε για λίες ώρες στο ντοκ 3, αναχώρησε για την Σαλαμίνα.

Τρόποι Αλίευσης


Μία διαδρομή από την θάλασσα στο τραπέζι σας…
Παράκτια αλιεία
Η παράκτια αλιεία αποτελεί βασική πηγή άντλησης αλιευμάτων σε καθημερινή βάση. Οι παράκτιοι αλιείς χρησιμοποιούν μικρά αλιευτικά σκάφη γνωστά ως καΐκια, τα οποία δεν ξεπερνούν τα οκτώ μέτρα σε μήκος. Ο δημοφιλέστερος τρόπος αλίευσης με καΐκια είναι η χρήση των διχτυών. Για κάθε αλιευτικό είδος γίνεται χρήση του αντίστοιχου ειδικά κατασκευασμένου διχτιού. Τα είδη των ψαριών που αλιεύονται με τον συγκεκριμένο τρόπο ποικίλλουν: μπαρμπούνια, κουτσομούρες, τσιπούρες, γλώσσες, σουπιές, γαρίδες κ.α.

Πανηγυρίζει το νησί των Τρικέρων

Πανηγυρίζει το νησί των Τρικέρων   Την εύρεση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ευαγγελιστρίας πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς το νησί των Τρικέρων και η ομώνυμη Ιερά Μονή, αύριο Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου.
Σήμερα παραμονή της εορτής, στις 7 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγ. Τριάδας Τρικερίου, για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών, θα εκτελεστούν ειδικά δρομολόγια πλοίων, αύριο Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τα κάτωθι:
  • Αγριά Βόλου: Αναχώρηση 15.00, αναχώρηση από το νησί για επιστροφή στις 23.15.
  • Καλά Νερά: Αναχώρηση 17.30, αναχώρηση από το νησί για επιστροφή 01.30.
  • Πηγάδι Πτελεού: Αναχώρηση 16.30 και 18.30, αναχώρηση από το νησί για επιστροφή στις 23.00 και 01.00 αντίστοιχα.
  • Αγ. Κυριακή Τρικέρων: Αναχώρηση 17.30 και 19.30.

Eντυπωσιακό φαινόμενο: Εννέα υδροσίφωνες έκαναν την εμφάνισή τους στο βόρειο Αιγαίο (εικόνες)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "Μέτρα εντομοπροστασίας για την αντιμετώπιση του Καταρροϊκού Πυρετού του προβάτου"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου