Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΕΤΤΑΣ ΜΑΚΡΗ



Προς
Πρόεδρο ΕΚΑΒ
κ. Δ. Παπαγιαννίδη

Κύριε Πρόεδρε,

Κατά την διάρκεια παλαιότερης συνάντησης και συνεργασίας που είχα με τον Υφυπουργό Υγείας, αρμόδιο για θέματα ΕΚΑΒ, κ. Α. Μπέζα  και με εσάς, είχαμε από κοινού επισημάνει την ανάγκη διαμόρφωσης ενός συγκροτημένου σχεδίου αναβάθμισης των δομών υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα νησιά των Β. Σποράδων.
Στο πλαίσιο αυτό,  είχαμε αποφασίσει να ενισχύσουμε την λειτουργία του Κέντρου Υγείας στην Σκιάθο, προχωρώντας στην ίδρυση υποτομέα ΕΚΑΒ. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί, όμως, λόγω του ανασχηματισμού, που έγινε στις 9 – 6-2014.

Το θέμα αυτό το επανέθεσα σε πρόσφατη συνεργασία μου και στον νέο υπουργό Υγείας κ. Μ. Βορίδη, επισημαίνοντας ότι, λόγω συνταξιοδοτήσεων,  παραμένουν κενές οι πέντε οργανικές θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα τα επείγοντα περιστατικά να καλύπτονται μόνο με επικουρικό προσωπικό. Ο κ. Μ. Βορίδης, κατανοώντας την σημασία της αναβάθμισης της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και της αποτελεσματικής διακομιδής επειγουσών περιστατικών στα νησιά των Β. Σποράδων, συμφώνησε για την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης της ήδη ληφθείσας  απόφασης μας για την ίδρυση υποτομέα ΕΚΑΒ στην Σκιάθο..
Με δεδομένη, λοιπόν,  την σύμφωνη γνώμη και  του κ. Βορίδη,  θεωρώ ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες από την πλευρά σας, έτσι ώστε να τηρηθούν τα ήδη συμφωνηθέντα και να ιδρυθεί υποτομέας ΕΚΑΒ στην Σκιάθο. Άλλωστε, με τις νέες προσλήψεις 200 ατόμων, τις οποίες έχει εξαγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα  ενισχυθεί το ΕΚΑΒ και, κατά συνέπεια, θα διευκολυνθεί η στελέχωση του νεοσύστατου υποτομέα με προσωπικό του ΕΚΑΒ.   
Η ίδρυση του υποτομέα του ΕΚΑΒ στην Σκιάθο αποτελεί προσωπικό στοίχημα για  εμάς και αναγκαιότητα για τους κατοίκους των Β. Σποράδων. Είμαι απόλυτα βέβαιη ότι με την συνεργασία και την στήριξη όλων μας,  η απόφαση αυτή θα μας δικαιώσει και,  κυρίως, θα ικανοποιήσει με επιτυχία το χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών, διευκολύνοντας την λειτουργία  των Κέντρων Υγείας της Σκιάθου και της Σκοπέλου και του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου και καλλιεργώντας ένα κλίμα ασφάλειας στους κατοίκους και τους τουρίστες των νησιών των Β. Σποράδων.


Με εκτίμηση

Ζέττα  Μ. Μακρή

Βουλευτής Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger