Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

TΩΡΑ: Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ



Αποκαλύψεις-φωτιά έκανε ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ. επί της Λεωφ. Συγγρού, σε σχέση με την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή του κόμματός του Παύλου Χαϊκάλη.


Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και 15 μέρες, προσθέτοντας ότι ο λόγος για τον οποίο δεν βγήκε στη δημοσιότητα είναι για τη διευκόλυνση του έργου της Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της υπόθεσης, δήλωσε ότι έπειτα από ενημέρωσή του στη Βουλή από τον κ. Χαϊκάλη αποφασίστηκε συνάντηση με τον φερόμενο ως μεσάζοντα στο ξενοδοχείο «Plaza», όπου το εν λόγω άτομο επί μία ώρα και 14 λεπτά τού έκανε «ουσιαστικά την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο σχετικό υλικό υπάρχουν πολλά πράγματα που αποκαλύπτουν και άλλες απόπειρες χρηματισμού, ενώ γίνεται λόγος για αρκετά πρόσωπα και συμφέροντα. Υπογράμμισε, δε, ότι η προσφορά προς τον κ. Χαϊκάλη αφορούσε και στη διασφάλιση του πολιτικού του μέλλοντος.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι για την ύπαρξη του υλικού ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ειδοποίησε τον προϊστάμενο, κ. Ντογιάκο. Το επίμαχο υλικό περιλαμβάνει τη δισκέτα όπου έχει καταγραφεί η συνάντηση καθώς και το πρωτότυπο ρολόι-κάμερα που έφερε τη δισκέτα.

Η εισαγγελία προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις και κλείστηκε και δεύτερη συνάντηση, κατά την οποία κατεγράφη υλικό 15 λεπτών. Εκεί συζητήθηκε να δοθούν άμεσα 700.000 ευρώ, να ρυθμιστεί το δάνειο και να δοθούν επιπλέον και άλλα χρηματικά ποσά. Ωστόσο, δύο λεπτά πριν από τη συνάντηση, ο μεσάζων την ακύρωσε.

Όσον αφορά στον μεσάζοντα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ανέφερε ότι τον γνώρισε στο γραφείο του κ. Σαμαρά ως στέλεχος της Deutsche Bank και αυτοδιαφημιζόταν ως έχων διατελέσει σύμβουλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Επίσης, τόνισε ότι είχε καταθέσει για την υπόθεση των CDS με την ιδιότητα του τραπεζικού.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Χαϊκάλης με ενημέρωσε στη Βουλή ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού από την πλευρά κάποιου προσώπου και ότι είναι διατεθειμένος, παρότι βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, να αποκαλύψει ποιοι στήνουν τα χαλκεία και εξαγοράζουν βουλευτές.

» Κατόπιν απευθύνθηκα στον εισαγγελέα και τον ρώτησα αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί υλικό μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου. Έτσι με τον κ. Χαϊκάλη καταγράψαμε τη συνάντηση, όπου ο συγκεκριμένος μεσάζων επί 1 ώρα και 14 λεπτά τού έκανε την πρόταση να ψηφίσει έναντι χρημάτων για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Τον μεσάζοντα τον γνώρισα στο γραφείο του κ. Σαμαρά. Ήταν στέλεχος της Deutsche Bank. Υπήρξε και σύμβουλος της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ
» Έχουν ειπωθεί πολλά. Μιλάει για αρκετά πρόσωπα. Ειδοποιήσαμε τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο ότι υπάρχει σοβαρό υλικό και έγινε συνάντηση. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ειδοποίησε τον κ. Ντογιάκο και μαζί με τον κ. Χαϊκάλη εγχειρίσαμε μια δισκέτα με το υλικό που είχε καταγραφεί η συνάντηση. Η εισαγγελία δέχτηκε το υλικό προκειμένου να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα.

» Μάλιστα, παρότρυνε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις. Κλείστηκε και δεύτερη συνάντηση. Στην πρώτη βρήκαν ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετηθεί και άλλος μηχανισμός καταγραφής.

» Η δεύτερη συνάντηση, η οποία επίσης καταγράφτηκε, διήρκεσε 15 λεπτά και κλείστηκε συνάντηση για να δοθεί το ποσό, να ρυθμιστεί το δάνειο του κ. Χαϊκάλη και να του δώσουν και χρυσό.

» Έγινε πάλι συνάντηση με τον κ. Ντογιάκο. Ο κ. Χαϊκάλης συναντήθηκε με τον κ. Λαζόπουλο και του έδωσε ένα αντίγραφο από τη δεύτερη συνομιλία.

» Προσπαθήσαμε ο μεσάζων να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω. Δύο λεπτά πριν από τη συνάντηση του τηλεφώνησε και του είπε ότι η συνάντηση ακυρώνεται. Τον μεσάζοντα τον γνώρισα στο γραφείο του κ. Σαμαρά. Ήταν στέλεχος της Deutsche Bank. Υπήρξε και σύμβουλος της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σταμάτης τον υπέδειξε για να καταθέσει για τα cds και κατέθεσε με την ιδιότητα που είχε ως τραπεζικός.

» Μετά την άνοιξη του 2013 ανακοίνωσε ότι θα εργαστεί στην Τράπεζα Πειραιώς και αποχώρησε. Απολύθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Το υλικό είναι στην εισαγγελία. Μετά τη δεύτερη απόπειρα που έγινε ο κ. Χαϊκάλης κατέθεσε το όνομα. Το υλικό βρίσκεται στα χέρια μας. Θα το στείλω στον υπουργό Δικαιοσύνης και στον πρόεδρο της Βουλής».














«Το όνομα δόθηκε από την πρώτη στιγμή στην Ασφάλεια
»

Ο κ. Χαϊκάλης πήρε τον λόγο και είπε: «Προσέρχομαι σε αυτήν τη συνέντευξη Τύπου όχι με κομπασμό, όχι με διάθεση κραυγών. Ο κόσμος θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Ήθελα να αποδείξω ότι τιμώ την εμπιστοσύνη του κόσμου. Είμαι περήφανος με τους ανθρώπους που είμαι δίπλα. Επειδή ακούγονται πολλά και μας βρίζουν, θέλω να πω ότι είμαστε πατριώτες και Έλληνες και μας ενδιαφέρει η ομαλή πορεία της Δημοκρατίας στον τόπο.

» Έκανα το καθήκον μου. Με προσέγγισε ένα άτομο το οποίο παίζει ενεργό ρόλο στην πολιτική. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα. Όταν είδα ότι ήταν σοβαρά, δεν σκέφτηκα στιγμή να ενδώσω και ενημέρωσα τον πρόεδρο. Δεν ήξερα πώς θα χρησιμοποιούνταν το προϊόν. Κάποιοι διέδιδαν ότι θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας.

» Το όνομα δόθηκε από την πρώτη στιγμή στην Ασφάλεια. Μου κάνει εντύπωση πως τα ΜΜΕ έβγαλαν πόρισμα ότι δεν υπάρχει καταγγελία. Δεν καταλαβαίνω τι διάβασαν».

Στην ερώτηση πότε ο κ. Χαϊκάλης έδωσε το όνομα του μεσάζοντα, ο κ. Καμμένος είπε: «Τα στοιχεία υπήρχαν στη διάθεση της εισαγγελίας από την πρώτη στιγμή. Το όνομα δεν υπήρχε στις καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο. Για να μπορέσουμε επ' αυτοφώρω να δέσουμε το αδίκημα. Το όνομα δεν υπάρχει στις επίσημες καταθέσεις για να μη διαρρεύσει. Όταν δεν έγινε επιτυχής σύλληψη, ο κ. Χαϊκάλης το κατέθεσε στον ανακριτικό υπάλληλο». Όσον αφορά στην αρχική απόπειρα δωροδοκίας, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τόνισε ότι ο μεσάζων τού είπε ότι «θα τα μετρήσουν μαζί, ώστε να δουν ότι τα χρήματα δεν είναι χτυπημένα». Παράλληλα, σημείωσε ότι «τα λεφτά μπορεί να είναι από εγκληματικές ενέργειες, ίσως και από την απαγωγή Παναγόπουλου».

Ερωτηθείς αν ο μεσάζων έχει πει ποιον εκπροσωπεί, ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Έχει πει πολλά ονόματα και μάλιστα αναφέρει το όνομα του πρωθυπουργού. Δεν σε έχει πάρει ακόμη τηλέφωνο;».

Στο ερώτημα αν εκπροσωπεί συγκεκριμένο κόμμα, ανέφερε: «Όσον αφορά το αν εκπροσωπεί πολιτικό χώρο, ο κ. Χαϊκάλης προσπαθώντας να του εκμαιεύσει του λέει "δεν μπορώ να πάω στη ΝΔ, να μην πάω σε ένα άλλο κόμμα;" Και του απαντά ο μεσάζων ότι "δημιουργούμε ένα κόμμα που θα δικαιολογήσει την ψήφο σου"». Στο σημείο αυτό ο Π. Καμμένος είπε ότι το κόμμα αυτό ανακοινώθηκε την επόμενη μέρα.

Σε ερώτηση για το πώς ήξερε για το δάνειο ο μεσάζων, ο κ. Χαϊκάλης είπε: «Ήξερε ότι έχω πρόβλημα με το δάνειο, γιατί από πέρυσι ήξερα ότι είναι σύμβουλος σε τράπεζα και του ζήτησα να γίνει διακανονισμός. Αλλά τελικά τον διακανονισμό τον πέτυχα μόνος μου. Είχαμε μια φιλική σχέση, η οποία άρχισε να αποδομείται».

«Έχει αφήσει υπόνοια για βουλευτή των ΑΝΕΛ. Άφησε υπόνοιες ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο των ΑΝΕΛ. Το φωτογράφισε τόσο καλά» ανέφερε ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι ο μεσάζων τού είπε: «Δεν είσαι ο μόνος».




Να σημειωθεί ότι, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος ανέφερε: «Έχω και έναν άλλο βουλευτή που μέσα από την κουβέντα κατάλαβα ότι όχι απλώς έγινε απόπειρα χρηματισμού του, αλλά τα πήρε κιόλας», ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για την Ξουλίδου.

Ποιος είναι ο φερόμενος ως δράστης της απόπειρας δωροδοκίας

Πρώην συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς και της Deutsche Bank αλλά και σύμβουλος των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δηλώνει ο Γιώργος Αποστολόπουλος, σύμφωνα με το προφίλ που διατηρεί στον ιστότοπο LinkedIn.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Παύλος Χαϊκάλης «φωτογράφισε» ως τον πρωταγωνιστή της απόπειρας να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, συνάντησε τον κ. Αποστολόπουλο στο γραφείο του κ. Σαμαρά σαν στέλεχος της γερμανικής Deutsche Bank.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως, όταν συστήθηκαν, μεσολάβησε ο κ. Σταμάτης για να του υποδείξει πως ο Γιώργος Αποστολόπουλος ήταν γνώστης της υπόθεσης των cds και θα μπορούσε να καταθέσει.



Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, δόθηκε έμμεση απάντηση από την κυβέρνηση με τη διαρροή φωτογραφίας του Γ. Αποστολόπουλου δίπλα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ από την περσινή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger