Αδειασαν οι στρατώνες του Βόλου- προς τιμήν της Φέης-την μέρα που ο θίασος Σκορδά-Λιάγκα προσκεκλημένοι του τιτανοτεράστιου συμπολίτη μας Αχιλλέα Μπέου, εγκαινίαζαν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου με τίτλο "Τέχνη και Παράγκα". 
Το ζεύγος Λιάγκα που συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, σε ουδεμία περίπτωση δεν ξεπέφτει σε φτωχομπινέδικες πρωτοβουλίες όπως το άναμα των λαμπακίων στο Golden Hall που πυροδοτεί κάθε χρόνο- άμα τη  εμφανίσει της- η Ελένη Μενεγάκη. Η Ελένη απλά πλησιάζει τα λαμπάκια κι εκείνα ανάβουν από μόνα τους στην θέα της Ελένης.
Ο θίασος Λιάγκα-Σκορδά λοιπόν σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί σε ένα τόσο λαικό εμπορικό κέντρο όπως το Golden Hall.
Γι΄αυτό και προτίμησε την παραγκούπολη του Αχιλλέα τον οποίο καταγγέλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις ότι ξεπαστρεύει ανυπεράσπιστα ζώα. Δεν ξέρουμε εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά στην Κολομβία των Βαλκανίων- όπου ζούμε- κανενός είδους κτηνωδία δεν θα μας εκπλήξει. Αλλωστε η κακάσχημη βλαχοκίτς ράτσα των νεόπλουτων ελληναραίων είναι ικανή για όλα.
Η μόνη παράλειψη του ψαγμένου Αχιλλέα Μπέου είναι το γεγονός ότι μαζί με το Γιώργο δεν κάλεσε την διάσημη πεθερά του καθώς και την Σάσα Σταμάτη ώστε ο θίασος να είναι πλήρης. Πάντως ήταν μια καλή προσπάθεια του δημάρχου ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε επιφανείς Ελληνες να επισκέπτονται την πόλη του Βόλου.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Λιάγκας και η Σκορδά ανέβηκαν στο Βόλο αφιλοκερδώς-τα παιδιά δεν είναι δα σπαγγοραμένα όπως η Μενεγάκη. Σε εποχές κρίσης όπως η σημερινή το βάρος στους ώμους των πνευματικών ανθρώπων ανάμεσά μας είναι ασήκωτο.
Από αυτή την άποψη η πρωτοβουλία του Γιώργου και της Φέης να δώσουν το βροντερό παρόν στο κάλεσμα του Αχιλλέα και να εμψυχώσουν τους κατοίκους του Βόλου είναι αξιέπαινη.
Ο Λιάγκας και η Σκοδρά ως γνωστόν διατηρούν ψυχαγωγικό πρόγραμμα στο κανάλι του Κυριακού ο οποίος παρότι εφοπλιστής δεν τον ήξερε η μάνα του ως την στιγμή που κατάφερε και τον ερωτεύτηκε η Ελένη Μενεγάκη.
Το ζεύγος Μίνωα και Ελένης είχε κάνει χιλιάδες διασκεδαστικά εξώφυλλα του CIAO  τα οποία μοσχοπολούσαν. Αυτή είναι η χαριτωμένη πλευρά ενός καναλάρχη ο οποίος εάν περιορίζονταν στις ερωτικές του περιπέτειες δεν θα μας αφορούσε καν.
Από την στιγμή όμως που έχει στην κατοχή του μια δημόσια τηλεοπτική συχνότητα-όπως και οι υπόλοιποι καναλάρχες-οφείλει να σέβεται την σύμβαση με το Δημόσιο και να παράγει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές εκχώρησης της συχνότητητας.
Το πρόγραμμα του ΑΝΤ1, αλλά και των υπολοίπων καναλιών, δεν σέβεται την σύμβαση με το δημόσιο.
Ο ΑΝΤ1 επίσης έχει έναν δανεισμό που ξεπερνάει τα 170 εκατομμύρια ευρώ.
Χρήματα που μέσα από την ανεκεφαλαιοποίηση των τραπεζών πληρώνει ο κάθε ένας από μας.
Αν ο Ρογκάκος για παράδειγμα δεν καταφέρει να τρομοκρατήσει όσο πρέπει τους πολίτες και βγει με αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανό να κρατικοποιήσει τον ΑΝΤ1 κι όποια μουνίτσα θέλει εκπομπή θα πρέπει να κάνει πρώτα πίπες στον Σκουρλέτη.
Πριν λίγες μέρες ακούγαμε τον Λιάγκα με πεζοδρομιακό τσαμπουκά να βρίζει μια νεαρή δημοσιογράφο και τον Νικητέα μέσα από το κανάλι του Κυραικού-με το χλιδάτο εξοχικό στον Αγιο Αιμιλιανό. Ο Λιάγκας τσαμπουκαλεμένος, αφού επέστρεψε από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αχιλλέα, άρχισε να λούζει με μπινελίκια τους δημοσιογράφους μέσα από το κανάλι του Κυριακού που εκπέμπει επειδή το κράτος της Κολομβίας των Βαλκανίων του έχει παραχωρήσει την συχνότητα.
Λοιπόν ο Σκουρλέτης θα είναι πολύ μαλάκας- εάν γίνει κυβέρνηση- και δεν πάρει πίσω την άδεια του Κυριακού και τις ραδιοφωνικές-τηλεοπτικές συχνότητες που έχει μοιράσει το κράτος της Κολομβίας των Βαλκανίων σε όλο το φάσμα του μηντιακού παρακράτους.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν...
Νίκος Πολύζος
(καθηγητής-κάτοικος Βόλου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ)