Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Όργιο εκβιασμών, ψεύτικων διλημμάτων και αυταπατών μπροστά στις κάλπες! Φέρνουν χειρότερες μέρες για το λαό! Να ανοίξουμε το δρόμο της μαζικής πάλης!


kkeml_gr
Τα αδιέξοδα του ντόπιου αστικού πολιτικού συστήματος, κάτω από την ασφυκτική ιμπεριαλιστική πίεση για συνέχιση και κλιμάκωση της επίθεσης στο λαό, οδήγησαν τελικά στην αποτυχία εκλογής Προέδρου και στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Τα ξένα και ντόπια κέντρα του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης επιδιώκουν τώρα, μέσω των εκλογών, να ανασυντάξουν τις πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν, να προσαρμόσουν στις ανάγκες τους, ακόμα περισσότερο, τους νέους υποψήφιους συνδιαχειριστές της κυβερνητικής εξουσίας.

Το προεκλογικό σκηνικό των ωμών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που έζησε ο λαός τον Ιούνη του 2012 έχει ήδη αρχίσει να ξαναστήνεται με ακόμη πιο αντιδραστικά χαρακτηριστικά. Τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν το λαό με εκβιασμούς και αντιδραστικά διλήμματα, με απειλές χρεοκοπίας και καταστροφολογικά σενάρια, εκμεταλλευόμενα στο έπακρο το βαθιά εξαρτημένο χαρακτήρα της ντόπιας άρχουσας τάξης και του πολιτικού της προσωπικού που πρόθυμα τα αναπαράγουν. Ενώ παράλληλα, στήνουν άρον-άρον και τις διάφορες, δήθεν εναλλακτικές, πολιτικές προτάσεις διαχείρισης.
Παρά τις σοβαρές αντιθέσεις τους για το πώς θα χρησιμοποιήσουν τη χώρα στο φόντο των ευρύτερων γεωπολιτικών τους επιδιώξεων, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές έχουν ένα βασικό κοινό στόχο: την ένταση της εκμετάλλευσης και της λεηλασίας των εργατών και του λαού και την καθυπόταξή του με την παραπέρα αντιδραστικοποίηση του πολιτικού συστήματος και την ενίσχυση της πολιτικής της φασιστικοποίησης. Σε αυτόν το στόχο συντάσσεται  πρόθυμα και ενεργητικά η αστική τάξη και αυτόν το στόχο θα κληθούν να υπηρετήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν ρόλο στην «επόμενη μέρα».
Τα προβλήματα του λαού μας, των εργαζόμενων, των άνεργων και της νεολαίας, που υποφέρουν από τη βάρβαρη πολιτική που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ, δεν μπορούν και δεν πρόκειται να βρουν τη λύση τους μέσα από τις κάλπες και από μια κυβερνητική εναλλαγή. Ό,τι κέρδισε αυτός ο λαός, το κέρδισε μέσα από την πάλη και τους αγώνες του. Και ό,τι έχασε, το έχασε όταν η πάλη και οι αγώνες του υποχώρησαν. Αυτήν την αλήθεια ούτε οι εκβιασμοί των ιμπεριαλιστών αλλά ούτε και οι αυταπάτες της «πρόθυμης Αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να την αλλάξουν. Και οι δυο τους όμως επιδιώκουν να την συσκοτίσουν και να εγκλωβίσουν το λαό στα αδιέξοδα διλήμματα της κάλπης.
Για το λαό μας, ανοίγει μια πιο άγρια και απαιτητική περίοδος στην οποία είναι αναγκαία -ακόμα πιο επιτακτικά- η αγωνιστική του ανασύνταξη και η μαζική του αντιπαράθεση στην επίθεση και τις δυνάμεις που την προωθούν και θα την προωθήσουν. Απαιτούνται, δηλαδή, αποφασιστικά βήματα για την οικοδόμηση ενός Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης που θα «ξαναφέρει» τον ξεσηκωμό του 2010-12 στις σημερινές συνθήκες, κόντρα στις αυταπάτες και τη γραμμή της υποταγής και αναχώρησης από την πάλη, που επέβαλαν οι δυνάμεις του συμβιβασμού και του ρεφορμισμού.
• Θέλοντας να αναδείξει αυτήν την κατεύθυνση, κόντρα στους εκβιασμούς και τα αντιδραστικά διλήμματα, το ΚΚΕ(μ-λ) θα συμμετέχει στην πολιτική μάχη των εκλογών με όλες του τις δυνάμεις και σε συνεργασία με το Μ-Λ ΚΚΕ, με ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα. Γιατί εκτιμούμε ότι, με βάση τους όρους και το εύρος της κοινής δράσης που έχουν διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και γιατί από την μέχρι τώρα συνεργασία των δύο οργανώσεων στο κίνημα, στην Π.Α.Α.Σ, στη Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. αλλά και στις προηγούμενες εκλογές έχει διαμορφωθεί μια κοινή πολιτική βάση που δίνει τη δυνατότητα στη από κοινού παρέμβασή τους και σε αυτή την εκλογική μάχη.
Επιπλέον, η απόφασή μας να συμμετέχουμε στην απαιτητική αυτή πολιτική μάχη, μας οδηγεί από τα πράγματα στη μετάθεση της προγραμματισμένης για 16-17-18 Γενάρη 8ης Συνδιάσκεψης της οργάνωσής μας σε ημερομηνία που θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις.
Γνωρίζουμε ότι η εκλογική μάχη θα είναι πολύ δύσκολη, άνιση και με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Έχουμε επίγνωση ότι με την επιλογή μας αυτή πάμε κόντρα στο ρεύμα και διεκδικούμε πολιτική υποστήριξη σε συνθήκες πολύ δύσκολες και απαιτητικές. Ωστόσο, είναι μια μάχη που -σήμερα περισσότερο από ποτέ- οφείλουμε να τη δώσουμε. Για να αναδείξουμε όσο πιο πλατιά μπορούμε τη γραμμή της λαϊκής-εργατικής αντίστασης και της πάλης, τη γραμμή της «επόμενης μέρας». Για να αναδείξουμε την εμπιστοσύνη μας στο λαϊκό και εργατικό κίνημα, τη μόνη δύναμη που μπορεί να επιβάλει προοδευτικές ανατροπές στην Ιστορία. Αλλά και για να αναδείξουμε το δικό μας δρόμο, το δρόμο της χειραφέτησης από τους ξένους και ντόπιους δυνάστες, την επαναστατική προοπτική για την Ανεξαρτησία και το Σοσιαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger