Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Μπακογιάννη: Αν η ΧΑ ψηφίσει Δήμα, πολλοί της ΝΔ θα ψηφίσουν «παρών»

«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο», τόνισε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.


«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης που είπε ότι θα ψηφίσει «παρών» αν συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ εκτίμησε ότι τελικά δεν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ΧΑ στην τρίτη ψηφοφορία

Δεν τίθεται θέμα στήριξης Δήμα από τη Χρυσή Αυγή, δεδομένης και της σχετικής ανακοίνωσης του κόμματος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Σε ανακοίνωσή της πάντως από το απόγευμα της Τρίτης, η ΧΑ σημειώνει ότι την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου «η αντεθνική Χούντα γκρεμίζεται». Μάλιστα σε νέα ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι οι ψήφοι των 16 βουλευτών της «θα ρίξουν τη μνημονιακή παράγκα των Σαμαρά-Βενιζέλου».

Αναφορικά με τις πιθανότητες συγκέντρωσης των 180 βουλευτών που απαιτούνται, η κ. Μπακογιάννη παραδέχτηκε πως είναι δύσκολο, όμως αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο μεταστροφής ορισμένων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εφόσον – όπως είπε – συνειδητοποιήσουν «το μέγεθος του κινδύνου» που διατρέχει η χώρα.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως παρά τους ισχυρισμού του στην πράξη θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ακολουθώντας τη γραμμή «θέλω τα λεφτά, θέλω την προληπτική γραμμή αλλά δεν θέλω καμία υποχρέωση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να παίζει τον τρελό», παρά τις προειδοποιήσεις του Βερολίνου και του Παρισιού, συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger