Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Αλληλεγγύη ΚΚΕ (μ-λ) στους απεργούς πείνας

Οι νεολαίοι του ΚΚΕ (μ-λ) εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό και Ηρακλή Κωστάρη καταγγέλλοντας  «μια πολιτική ρεβανσισμού που παραβιάζει στοιχειώδη δικαιώματα των κρατουμένων. Η αναλγησία τους έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να μην τους ενδιαφέρει αν τσαλαπατούν κάθε έννοια ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας, θέτοντας μάλιστα και σε κίνδυνο τις ζωές των απεργών πείνας».

Και προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους: «Η όλη προσπάθεια συνολικής επανεξέτασης του νομοθετικού πλαισίου των αδειών και εξόδων των κρατουμένων, η οποία εντάθηκε με αφορμή την περσινή απόδραση του Ξηρού, έχει σαν στόχο να τους περιθωριοποιήσει και να τους απομονώσει βίαια από την κοινωνία και καμία σχέση δεν έχει με τον «σωφρονισμό» και τις «προοπτικές επανένταξης» που επικαλούνται οι ιθύνοντες. Συνδέεται άρρηκτα με τα σχέδια για την ενίσχυση των μηχανισμών επιτήρησης, καταστολής και ελέγχου με τις φυλακές τύπου Γ, οι οποίες ως άλλα «Γκουαντανάμο»  θα αξιοποιηθούν τόσο για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των κρατουμένων, όσο και κυρίως ως φόβητρο απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό, τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχουν βαφτίσει «τρομοκράτη» και «εγκληματία».
Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας. Για οτιδήποτε τους συμβεί αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση και το σύστημα της εκμετάλλευσης που υπηρετεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger