Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Μ. Χρυσοβελώνη: Εκλογές τώρα για να αποφύγουμε τα ακόμα χειρότερα



 Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητήσαμε επανειλημμένα εκλογές για να μπει ένα τέλος στη πολιτική ανωμαλία. Για να τελειώνουμε με τους «χρηματιστές» του Σαμαρά. Για να σταματήσει η συστηματική παραβίαση του Συντάγματος από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η αλλοίωση της δημοκρατίας που έφεραν στη χώρα μας οι δυνάμεις του Μνημονίου.

Εδώ και μια εβδομάδα όμως το αίτημα για άμεσες εκλογές έγινε ακόμα πιο πιεστικό. Στις 21 Δεκεμβρίου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και κατ’εξοχήν άνθρωπος του Μνημονίου Γ. Στουρνάρας έκανε μιαν εκπληκτική δήλωση που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Προανήγγειλε ότι οι «υγιείς» ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν μέχρι τον Μάρτιο 25 δις ευρώ (άλλα 25.000.000.000!!) από «νέες πηγές χρηματοδότησης».


Πρόκειται για «κρυμμένα κάτω από το χαλί» ανοίγματα των τραπεζών έναντι της ΕΚΤ, της ίδιας δηλαδή ευρωπαϊκής τράπεζας που πρόσφατα αξιολόγησε δήθεν θετικά τις προοπτικές τους μέσα από τα περίφημα stress tests

Όμως η παραπάνω απειλητική προειδοποίηση Στουρνάρα δεν αφορά τόσο τους πολιτικούς αλλά κυρίως τους πολίτες. Γιατί αν δεν υπάρξει άμεσα αλλαγή πολιτικής θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως τον λογαριασμό και για αυτά τα 25 δισεκατομμύρια που εμφάνισαν ως υποχρεώσεις «ξαφνικά» οι τράπεζες, θα τα πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες.

Αυτή η νέα «ένεση ρευστότητας» στις τράπεζες θα γίνει ξανά με χρήματα του Ελλήνων φορολογούμενων και θα ισοδυναμεί με νέο Μνημονιακό τυφώνα σε βάρος της κοινωνίας. Θα γίνει δηλαδή με νέα, πρωτόγνωρα μέτρα φορολεηλασίας εισοδημάτων και μείωσης κοινωνικών δαπανών. Με ακόμα μικρότερους μισθούς και συντάξεις, ακόμα λιγότερη υγεία και πρόνοια. Με ακόμα μεγαλύτερη φτώχια και δυστυχία των Ελλήνων υπέρ των τραπεζών.

Το τι θα διακυβευτεί στις επερχόμενες εκλογές είναι πλέον ξεκάθαρο: από την μια είναι η επιβίωση των τραπεζών και ενός αρρωστημένου συστήματος και από την άλλη η επιβίωση του λαού και της Πατρίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger