Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ




ΔΕΛΤIΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Γ.Ν.ΒΟΛΟΥ


ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ Π.Π.Ι. ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ


Συνάντηση εργασίας είχε στο Γ.Ν.Βόλου ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης με το Διοικητή του νοσοκομείου Κώστα Καραμπάτσα, τον αναπληρωτή Διοικητή Χαράλαμπο Μπαλή και τον υπεύθυνο έργων ΕΣΠΑ Τάσο Ανδριώτη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου. Αναλυτικότερα:

·         Το Γ.Ν.Βόλου μετά τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες και προσθήκες, παραχώρησε με απόφαση του Δ.Σ. στο Ιατρείο της Αλοννήσου ένα ασθενοφόρο σε εξαιρετική κατάσταση για να καλυφθούν οι ανάγκες διακομιδής ασθενών του νησιού το οποίο βρίσκεται από σήμερα στην Αλόννησο.
·         Ως γνωστόν, εδώ και ένα χρόνο περίπου με ενέργειες της διοίκησης του νοσοκομείου και της 5ης Υ.ΠΕ. το νησί καλύπτεται ανελλιπώς καθημερινά με ειδικό ιατρό, μέχρι την έλευση, νέου, μόνιμου ιατρού.
·         Παράλληλα, μετά και τις συναντήσεις του κ.Βαφίνη με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο και το διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. κ.Λάζαρο Μακρή, βρίσκεται σε εξέλιξη προκήρυξη για την κάλυψη δύο θέσεων αγροτικών ιατρών στο νησί. Στο μεταξύ, το Κ.Υ. Σκοπέλου, με ενέργειες του Διευθυντή του καλύπτει με αγροτικούς ιατρούς το Π.Π.Ι.Αλοννήσου.
·         Τέλος, ανακοινώθηκε από τον υπεύθυνο των έργων ΕΣΠΑ η ιδιαίτερα ευνοϊκή εξέλιξη για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιατρείου με την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού στα πλαίσια του ΕΣΠΑ τον Ιανουάριο του 2015.
Δήμαρχος και στελέχη του νοσοκομείου συμφώνησαν σε συστηματική  ουσιαστική και μόνιμη μεταξύ τους συνεργασία με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Αλόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger