Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ερώτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ για τα “σπασμένα” χαρτονομίσματα του Αποστολόπουλου!

xrisoveloni

Ερώτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, Βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΛ ,προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για τα “σπασμένα” χαρτονομίσματα που ακούγονται στο βίντεο της φερόμενης δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη.
Διαβάστε την σχετική ερώτηση:

“Σε video που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από διαδικτυακό τόπο με τίτλο “απόπειρα χρηματισμού Χαϊκάλη” εμφανίζεται άτομο με τα στοιχεία Γ.Α το οποίο κάνει λόγο για «βαλίτσα με 700.000 ευρώ» την οποία μπορεί να προσκομίσει άμεσα, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα περιέχει «σπασμένα μετρητά». Το ίδιο άτομο αναφέρεται και σε άλλα ομοίως φιλτραρισμένα «πακέτα» τα οποία προετοίμασε πρόσφατα για αυτό το σκοπό, εμφανιζόμενος επομένως να έχει πρόσβαση σε ένα τεράστιο χρηματικό απόθεμα τάξης μεγέθους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που όμως ισχυρίζεται ότι οφείλει να φιλτράρει λόγω της ύπαρξης «σπασμένων μετρητών»!
Ως «σπασμένα» το ίδιο άτομο προσδιορίζει τα χαρτονομίσματα του Ευρώ προερχόμενα από εγκληματικές ενέργειες, των οποίων οι αριθμοί έχουν καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ ή πλαστά υψηλής ποιότητας, τα οποία περνούν τους βασικούς ελέγχους γνησιότητας των τραπεζών.
Τίθεται επομένως το ερώτημα πως θα μπορούσε ένας οιοσδήποτε ιδιώτης να έχει πρόσβαση σε ένα απόθεμα εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μάλιστα να περιέχει και τέτοιου είδους «σημασμένα» χαρτονομίσματα, αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για άτομο περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων (υπάλληλο) που έχει αποχωρήσει από την εργασία του. Συνεπώς ερωτάσθε:
1. Ποια είναι η τύχη των χαρτονομισμάτων του Ευρώ που περνούν από τα γκισέ των τραπεζών και χαρακτηρίζονται εκ των υστέρων ως «σπασμένα» μετά από εσωτερικούς ελέγχους των ίδιων των τραπεζών;
2. Κάνει η αρμόδια νομισματική αρχή (ΤτΕ) ελέγχους στις τράπεζες για να διαπιστώσει την τύχη των «σπασμένων» χαρτονομισμάτων; Τι συμβαίνει για παράδειγμα σε σχέση με την καταστροφή των πλαστών υψηλής ποιότητας;
3. Ποιοι άλλοι – δημόσιοι ή ιδιωτικοί – οργανισμοί εκ των πραγμάτων (εκτός των τραπεζών) σωρεύουν εξαιτίας της νόμιμης δραστηριότητας τους μεγάλα χρηματικά αποθέματα που περιέχουν και «σπασμένα» χαρτονομίσματα;”
Αθήνα, 19.12.2014
H Ερωτώσα Βουλευτής
Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger