Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Greek-Weather.Org, δείχνουν χιονιά από το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής μέχρι και τις πρωινές ώρες της ερχόμενης Δευτέρας, σε πολλά τμήματα της βόρειας, βορειοδυτικής Ελλάδας.


Είναι το μοναδικό σαιτ καιρού που δείχνει μία τέτοια εξέλιξη για τη χώρα μας τις παραπάνω ημέρες, με παγωνιά και παγερούς ανέμους. Να τονίσουμε ότι και πέρυσι ήταν το μοναδικό σαιτ καιρού που έδωσε χιονόπτωση για το πρωί τις 26ης Ιανουαρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη και είχε χιονίσει όντως...

Η κακοκαιρία αυτή θα είναι μικρής διάρκειας και λίγων μόνο ωρών, καθώς από το πρωί της Δευτέρας και μετά, θα ενισχυθούν ιδιαίτερα οι βορειοδυτικοί και βόρειοι άνεμοι οι οποίοι θα διώξουν τα σύννεφα και τις χιονοπτώσεις προς τη νότια, νοτιοανατολική χώρα όπου θα μετατραπούν λόγο υψηλότερων θερμοκρασιών, σε βροχοπτώσεις και καταιγίδες οι οποίες και αυτές όμως θα έχουν σύντομη διάρκεια.

Οι βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι, θα φέρουν τσουχτερό κρύο την ερχόμενη Δευτέρα, σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία.

Χιονοπτώσεις θα πέσουν από το βράδυ της Κυριακής, πιθανότατα σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Θεσσαλίας, ενώ τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου, ενδέχεται να πέσουν νιφάδες και χιονοπτώσεις ασθενούς έντασης, ακόμα και σε πεδινά ίσως και παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Μέσα στη Δευτέρα, θα πέσουν κάποιες χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, κυρίως πάνω από τα 600 περίπου μέτρα υψόμετρο, ενώ ίσως χιονίσει και σε αρκετά ημιορεινά τμήματα. Νεότερα τα ερχόμενο 24ωρα μέσω του Greek-Weather.Org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger