Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Παραμένει χωρίς γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό το Ιατρείο Αλοννήσου

Mπορεί η Αλόννησος να «υποδέχεται» ένα νέο ασθενοφόρο όμως το Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού παραμένει υποστελεχωμένο.
Σήμερα στο Περιφερειακό Ιατρείο δεν απασχολείται γιατρός γενικής ιατρικής ενώ και οι θέσεις των αγροτικών γιατρών παραμένουν κενές και προσωρινά καλύπτονται από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.
Επίσης κενή παραμένει η θέση για παιδίατρο, οδοντίατρο, παρασκευαστή και μαία η οποία παρότι είναι καλυμμένη στον οργανισμό λειτουργίας, η μαία είναι αποσπασμένη στο Νοσοκομείο Λάρισας.
Οσον αφορά τη θέση της νοσηλεύτριας αυτή καλύπτεται από νοσηλεύτρια με απόσπαση από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μέχρι τις 14/01/2015.

Το θέμα της υποστελέχωσης του περιφερειακού ιατρείου Αλοννήσου έχει απασχολήσει και το Κοινοβούλιο καθώς οι περισσότεροι βουλευτές έχουν υποβάλλει ερωτήσεις ζητώντας από το Υπουργείο Υγείας να κάνει παρέμβαση και να προχωρήσει σε προσλήψεις προκειμένου να ενισχυθεί το υγειονομικό προσωπικό. Πριν από λίγες μέρες εξάλλου έγινε γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προκήρυξη για την κάλυψη δύο θέσεων αγροτικών ιατρών ενώ αναμένεται άμεσα η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιατρείου με την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού στα πλαίσια του ΕΣΠΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger