Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Τούρκοι δημοσιογράφοι στη Σκιάθο αναμένονται το Μάιο


Επαφές της Ενωσης Ξενοδόχων με τουρ οπερέιτορς της γείτονος χώρας προκειμένου να διαφημιστεί το νησί
Στην κατεύθυνση της δημιουργίας διαύλου τουριστικής συνεργασίας με την Τουρκία στρέφεται το ενδιαφέρον των ξενοδόχων της Σκιάθου, προκειμένου να επιτευχθεί το άνοιγμα που επιχειρείται προς τη συγκεκριμένη αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται επίσκεψη μεγάλης ομάδας δημοσιογράφων από την Τουρκία στο νησί, τον ερχόμενο Μάιο, προκειμένου να διαφημιστεί με σειρά αφιερωμάτων, ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η Σκιάθος.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, έχει ξεκινήσει επαφές με τη γείτονα χώρα ήδη από την προηγούμενη χρονιά, προκειμένου να επιτευχθεί τελικά ο στόχος. Γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, θα μεταβεί στη διεθνή έκθεση της Κωνσταντινούπολης, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιανουάριο.
«Πραγματοποιούμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο επαφές με μεγάλα γραφεία της Τουρκίας, προκειμένου να προστεθεί και η Σκιάθος στο πρόγραμμα των κρουαζιερόπλοιων, που προέρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Κουκουλάκης. Παράλληλα ο ίδιος προσθέτει ότι «στο μεταξύ, ρυθμίζουμε τις επιμέρους λεπτομέρειες, προκειμένου να έρθει αντιπροσωπεία Τούρκων δημοσιογράφων, από τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και περιοδικά για να διαφημίσουν τη Σκιάθο ως προορισμό. Είναι μια πολύ καλή αγορά και πρέπει να την προσελκύσουμε».
Το γραφείο που ενδιαφέρεται να ξεκινήσει συνεργασία με τη Σκιάθο, δραστηριοποιείται εντονότατα στη Χαλκιδική, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη και καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να ξεκινήσουν οργανωμένες επισκέψεις τουριστών από την συγκεκριμένη χώρα στο νησί.
Παράλληλος στόχος των μελών της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου είναι να διευρυνθεί κατά 30 μέρες η τουριστική σεζόν. Συγκεκριμένα, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να διευρυνθεί 15 μέρες τον Απρίλιο και 15 μέρες τον Οκτώβριο, αντίστοιχα η σεζόν.
«Η Τούρκικη αγορά μπορεί να βοηθήσει το νησί, διότι είναι μια αγορά που δεν προωθεί τις διακοπές μόνο Ιούλιο και Αύγουστο και γι’ αυτό το λόγο μελετούμε τις προοπτικές διεύρυνσης της σεζόν» όπως επισημαίνει ο ίδιος.
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται σε πολλά επίπεδα και οι οποίες θα τεθούν υπόψη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων βρίσκεται σε επικοινωνία με μεγάλους τουρ οπερέιτορς της Αγγλίας.
Για την επίτευξη, ωστόσο, του κοινού στόχου «δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια των ξενοδόχων. Για να επιτευχτεί η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των φορέων και τω παραγωγικών τάξεων του νησιού, προκειμένου να παρουσιάζει άρτια εικόνα στους τουρίστες που θα αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη Σκιάθο εκτός της τουριστικής σεζόν» σημειώνει ο κ. Κουκουλάκης.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger