Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατέθεσε σήμερα δύο τροπολογίες στο συζητούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.



Η πρώτη αφορά στην Εξωτερική Φρούρηση Καταστημάτων Κράτησης Γ’ τύπου. Με την εν λόγω τροπολογία σκοπείται η αύξηση της εξωτερικής ασφάλειας των Καταστημάτων Κράτησης Γ’ τύπου. Η επάνδρωση των σκοπιών επί του εξωτερικού τοίχου των φυλακών υψίστης ασφαλείας από έμπειρους και ήδη υπηρετούντες εκεί Εξωτερικούς Φρουρούς, οι οποίοι έχουν επιτελέσει άριστα το καθήκον τους επί 15 χρόνια, εξυπηρετεί τον λόγο ύπαρξης ειδικών εγκαταστάσεων. Επίσης επιτυγχάνεται η μείωση του κόστους λειτουργίας τους με παράλληλη αύξηση της ασφάλειας καθώς θα χρειαστεί μικρότερη αποσπασμένη δύναμη στη νέα υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αφού το έργο της επάνδρωσης των ως άνω σκοπιών, που απαιτεί καθημερινά κατά μέσο όρο 60 άτομα, ανατίθεται στους ήδη υπηρετούντες εκεί υπαλλήλους.

Με τη δεύτερη τροπολογία, η κα. Χρυσοβελώνη ζητά τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης καθώς και οι οδηγοί αυτών, να υπάγονται στις ίδιες διατάξεις που ισχύουν για τα υπηρεσιακά οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και τους οδηγούς αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger