Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣ-ΟΤΑ


                                               


Δελτίο Τύπου
11/12/2014

Στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια η παράταξη της ΔΑΣ – ΟΤΑ είχε σημαντική άνοδο. Στους μόνιμους υπαλλήλους ψηφίστηκε από 183 συναδέλφους (107 το 2012) και στους αορίστου ψηφίστηκε από 86 συναδέλφους (30 το 2012).
Έπεσαν οι μάσκες των υπολοίπων παρατάξεων που συγκρότησαν όλες μαζί (ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) ενιαία παράταξη και κατέβηκαν σαν «ένα σώμα μια ψυχή» στις αρχαιρεσίες. Εξάλλου οι μάσκες έχουν πέσει προ πολλού από την προσυμφωνημένη κολεγιά τον καιρό που πέταξαν απέξω από το προεδρείο του Συλλόγου τη ΔΑΣ-ΟΤΑ αν και ήταν πρώτη δύναμη και με διαφορά από όλους τους υπόλοιπους.

Σήμερα όμως αυτές οι παρατάξεις αποκαλύφθηκαν πλήρως και ξεδιάντροπα κατεβαίνοντας ως ενιαία παράταξη πια στα υπηρεσιακά συμβούλια  με στόχο την ψήφο και την ανεμπόδιστη χειραγώγηση των εργαζόμενων. Αποκαλυπτικά εξάλλου και για τους πλέον καλοπροαίρετους συναδέλφους, είναι τα λόγια του ΠΑΣΚίτη αντιπροέδρου του Συλλόγου, Απ. Τζουρβατζη, κατά την καταμέτρηση των ψήφων: «ο ρόλος μου επετεύχθη αφού κατάφερα να ενώσω σε μια  ενιαία, όλες τις παρατάξεις του προεδρείου του Συλλόγου». Ο στόχος, λοιπόν, επετεύχθη: μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί όλοι μια μεγάλη αγκαλιά! Ας βγάλει συμπέρασμα κάθε καλοπροαίρετος συνάδελφος! Ας έχει στο νου του τη στάση της ενιαίας παράταξης όλο αυτό το διάστημα στα σοβαρά ζητήματα που συναντήσαμε αυτά τα δύο χρόνια.
Θέλουμε ως ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ, ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που για πολλοστή φορά έδειξαν την εμπιστοσύνη και την προτίμηση τους στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ . Πιστεύουμε πως είναι επιβράβευση της σταθερής μας στάσης και για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ως διορισμένα  όργανα (η πλειοψηφία τους ) του κράτους που υπηρετούν την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική.
Μια υπόσχεση δίνουμε ότι θα είμαστε πάντα παρόντες ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ, υπερασπιζόμενοι πάντα  τα συμφέροντα των εργαζομένων  ξεσκεπάζοντας το ρόλο  των διορισμένων πλειοψηφιών  αλλά  και τη στάση των παρατάξεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που θεωρούν δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική και τους νόμους που διέπουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σπέρνοντας αυταπάτες 
 Παλεύοντας ενάντια  σ΄αυτές τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι άλλες δυνάμεις για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, λέμε ότι χρειάζεται να παλέψουμε όλοι μαζί για ισχυρό κίνημα που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική-αντιλαϊκή πολιτική, θα βάζει στην πρώτη γραμμή την ανατροπή της αλλά και όλων των διαχειριστών που την υπηρετούν. Μόνο έτσι μπορείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των εργαζομένων στο πλαίσιο και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ-ΟΤΑ)
                                     
                                          
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ
 ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ψηφίσαντες 28):
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ-ΟΤΑ):    26
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:                                                                                       2
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ:0                                                                                                                                   
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ψηφίσαντες 15):
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ-ΟΤΑ):     15                   
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:                                                                                        0
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ:                                                                                 0
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger