Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, για τα 71 χρόνια από το ολοκαύτωμα στη ΔΡΑΚΕΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

Στις 18 Δεκεμβρίου 2014 συμπληρώνονται 71 χρόνια από την μέρα που τα κατοχικά Γερμανικά στρατεύματα αιματοκύλισαν το μαρτυρικό χωριό της Δράκειας, όπου γράφτηκε μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες των ναζί.

Δυνάμεις των Ες–Ες εισέβαλλαν στο χωριό, αιχμαλώτιζαν τους αμάχους και τους συγκέντρωναν στο κεντρικό καφενείο του χωριού, ενώ την επόμενη μέρα τους εκτέλεσαν στο παρακείμενο ποτάμι. 118 νεκροί άντρες είναι η «συνεισφορά» της Δράκειας στον μεγάλο αντιφασιστικό και απελευθερωτικό αγώνα που έδωσε η χώρα και ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι και ο λόγος που η κοινότητα της Δράκειας έχει χαρακτηριστεί Μαρτυρικό Χωριό.


Η μνήμη των αγωνιστών και των θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης μας δίνει σήμερα έναυσμα στοχασμού για τις ολέθριες συνέπειες της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας στην περιοχή μας, αλλά και για την ανάγκη επαγρύπνησης και πολιτικής, ηθικής και ιδεολογικής απομόνωσης των σημερινών νοσταλγών του ναζισμού, που πατούν πάνω στα οξυμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα για να ορθώσουν ένα ανάστημα φαινομενικά «αντισυστημικό».

Ο σκληρά δοκιμαζόμενος από την κρίση λαός της Μαγνησίας είναι επιτακτική ανάγκη να εμπνευστεί από το μήνυμα λαϊκής ενότητας και αντίστασης που στέλνει η Δράκεια, ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση κλιμακώνει την υιοθέτηση της πολιτικής του φόβου. 
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger