Σοκ στην Συγγρού παρά την ενίσχυση της συσπείρωσης που επιτυγχάνει η ΝΔ σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της Palmos Anlysis για το Tvxs.gr.

Η μοναδική εταιρεία που έπεσε μέσα στις ευρωεκλογές δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ μια διαφορά 7% από την ΝΔ.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 21,9%, η Χρυσή Αυγή 5,6%, το ΚΚΕ 4,7%, το Ποτάμι 4,3%, το ΠΑΣΟΚ 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,4%.

Άλλο κόμμα απαντάει το 4,1%. Το 12,6% των πολιτών απαντάει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει και το 3,2% απάνταει Δεν ξέρω – Δεν απαντώ.

2,1% δηλώνουν πως θα ρίξουν λευκό ή άκυρο, ενώ το 3,7% απαντάει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει.

 
Σύμφωνα με το Fimotro από αυτή την κάρτα της δημοσκόπησης της Palmos Analysis επιβεβαιώνεται ότι έρχεται εκλογική κατάρρευση στα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας. Η απερίγραπτη ζημιά που έχει κάνει το Μνημόνιο και η φορομπηχτική οικονομική πολιτική στους μικρομεσαίους, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους μισθωτούς έχουν φέρει παραδοσιακές ομάδες δεξιών ψηφοφόρων στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ! Ουδέποτε κατά το παρελθόν, είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Να μετακομίζουν δηλαδή μαζικά παραδοσιακοί αστοί ψηφοφόροι από τη ΝΔ σε κόμμα της αριστεράς. 1 στους 10 ψηφοφόρους που επέλεξαν στις τελευταίες εκλογές το κόμμα του Α. Σαμαρά έχει ήδη αποφασίσει να ψηφίσει το κόμμα του Α. Τσίπρα. Εκεί βρίσκεται το "μυστικό" των αποτελεσμάτων που θα έρθουν στις προσεχείς εκλογές. Μεγάλο κομμάτι των συντηρητικών ψηφοφόρων θα ψηφίσει για πρώτη φορά στη ζωή του αριστερά. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής του Σαμαρά, του Στουρνάρα και του Χαρδούβελη. Μια πολιτική που θα την πληρώσει πολύ ακριβά στις κάλπες ο Σαμαράς.