Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΑΕΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 5-1 Γιορτές από την κορυφή, με «πεντάρα» η ΑΕΚ!


Γιορτές από την κορυφή, με «πεντάρα» η ΑΕΚ!

Με δύο γρήγορα γκολ (στο 3' Μπρέβιτς και το 5' Πλατέλλας) η ΑΕΚ επικράτησε στο ΟΑΚΑ του Ηρακλή Ψαχνών με το εμφατικό 5-1, παρουσία περίπου 6-7 χιλιάδων φίλων της.
Ετσι η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά από την κορυφή του 1ου ομίλου, αφού έφτασε τους 25 βαθμούς (σε 9 ματς) και ότι κι αν κάνει η Παναχαϊκή (έχει 21β.) με τον Παναιγιάλειο (την Δευτέρα 22/12), οι κιτρινόμαυροι θα παραμείνουν πρώτοι.

Πρόσωπα του αγώνα ο Πέτρος Μάνταλος που ήταν εκείνος που έβγαλε τρεις ασίστ στα δύο πρώτα γκολ της ΑΕΚ, αλλά και στο πέμπτο, ενώ είχε και δοκάρι στο 91ο λεπτό. Εξαιρετικός και ο Μπρέσεβιτς που σημείωσε δύο τέρματα και δημιούργησε το τρίτο πασάροντας στον Ντούνη.
2-0 από το 5'!
Όταν από 5ο λεπτό μια ομάδα προηγείται ήδη με 2-0 τότε μιλάμε για ένα ξεκίνημα παραπάνω από ιδανικό. Στο 3' ο Μάνταλος κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη φάση για την ΑΕΚ, πρόλαβε την μπάλα προτού βγει άουτ και με σέντρα... πάρε βάλε έδωσε τη δυνατότητα στον Μπρέσεβιτς να ανοίξει το σκορ με προβολή.
Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των περίπου 6-7 χιλιάδων φίλων της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, ήρθε και δεύτερο γκολ! Τέρμα το οποίο ξεκίνησε και πάλι από τον Μάνταλο, ο οποίος έκλεψε περίπου 15 μέτρα έξω από την περιοχή, στη συνέχει έβγαλε στον Πλατέλλα, με τον τελευταίο να προχωρά και να πλασάρει από μακριά τον Μελισσά για το 2-0!
Σε γενικές γραμμές στο πρώτο μέρος η Ενωση κυριάρχησε, είχε την κατοχή, απείλησε κι άλλες φορές ενώ για μεγάλα διαστήματα πίεσε ψηλά και δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους φιλοξενούμενους.
Πάντως η ομάδα του Δέλλα είχε κάποια κενά στην άμυνα, με τον Ηρακλή να «αγγίζει» δύο φορές το γκολ (στο 7' με τον Τσιμόντζι και στο 32' με τον Γουόρντεν), αλλά να πετάει τις μεγάλες αυτές ευκαιρίες στα «σκουπίδια».
Αντιθέτως οι γηπεδούχοι ήταν πολύ αποτελεσματικοί στην επίθεση και έτσι στο 40' έκαναν το 3-0, όταν από πάσα του Μπρέσεβιτς, ο Ντούνης με ωραίο σουτ νίκησε και πάλι τον Μελισσά διευρύνοντας κι άλλο το προβάδισμα της Ενωσης.
Επεσε ο ρυθμός, αλλά... τρία γκολ
Τα προβλήματα πάντως που λέγαμε πιο πάνω στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ φάνηκαν και στο 63' όταν από εκτέλεση φάουλ του Παληγεώργου, ο Μπακομήτρος με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής μείωσε για τους φιλοξενούμενους (σε 3-1), νικώντας όλη την αντίπαλη άμυνα.
Γενικότερα στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός με την Ενωση να μην φορτσάρει ιδιαίτερ, αλλά ακόμη κι έτσι να πετυχαίνουν δύο ακόμη γκολ. Στο 77' ο Μπρέσεβιτς έγινε αποδέκτης της κεφαλιάς-πάσας του Χρήστου Αραβίδη και από κοντά, δεν είχε πρόβλημα να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Στο 83' ο Λαμπρόπουλος με εξαιρετική κεφαλιά έβαλε το... κερασάκι για τους νικητές, κάνοντας το 5-1 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου.
ΣΚΟΡΕΡ: 3', 77' Μπρέσεβιτς, 5', Πλατέλλας, 40' Ντούνης, 83' Λαμπρόπουλος -63' Μπακομήτρος
ΔΟΚΑΡΙ: 91' Μάνταλος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παναγιωτόπουλος (Αιτ/νίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 66' Πλατέλλας, 68' Ντούνης - 68' Γουόρντεν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
AEK (Δέλλας): Ανέστης, Γεωργέας, Γροντής, Σαρρής (61' Ρόβας), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ντούνης (72' Αραβίδης), Μάνταλος, Μπρέσεβιτς (80' Τσεβάς).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Φοιρός): Μελίσσας, Παληγεώργος, Τσιμόντζι (80' Χατζηστάμου), Παλαιολόγος, Παπαδόπουλος, Μπακομήτρος, Γκεμίσης (46' Νάκας), Ράντι, Κοτίτσας (80'΄Πολίτης), Σικαλιάς, Γουόρντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger