Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ !!




Σύμφωνα με στοιχεία του Greek-Weather.Org, φέτος ο καιρός το Δεκέμβριο θα παρουσιάσει τεράστιο ενδιαφέρον και θα κυλίσει με πολλές βροχές, καταιγίδες αλλά και κρύο με χιόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ως τις 8-9 Δεκεμβρίου, δεν φαίνονται χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα της χώρας μας, ωστόσο θα έχουμε πολλές βροχοπτώσεις και κυρίως αυξημένη υγρασία.

Από εκεί και μετά, δηλαδή από τις 9-10 Δεκεμβρίου και μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, με τα χιόνια να πέφτουν σε ιδιαίτερα χαμηλά υψόμετρα στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, ενώ χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Κάτι τέτοιο προβλέπεται από το Greek-Weather.Org να γίνεται μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 11-15 Δεκεμβρίου, με απόκλιση 2-3 ημερών. Τώρα όσον αφορά τα πεδινά και τα παραθαλάσσια τμήματα και για το αν δουν χιονοπτώσεις, είναι δύσκολο να γίνει μία πρόβλεψη.

Ποτέ στο παρελθόν πέρα από λίγες εξαιρέσεις, δεν μπόρεσε κανείς με ακρίβεια να προβλέψει χιονοπτώσεις κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα, κάτι που έγινε το 1988, το 2001 και το 2008, όπου όλα τα μέσα έδειχναν για τη Θεσσαλονίκη το 1988 και το 2001 χιονόνερο και βροχή και τελικά έπεσε μισό μέτρο χιόνι μέχρι και τη παραλία της συμπρωτεύουσας, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και το 2008 στην Αθήνα όπου πρόβλεπαν καταιγίδες με θερμοκρασία ως και 8oC, ωστόσο έπεσε πολύ χιόνι ως και 30 εκατοστά στο κέντρο της πόλης με θερμοκρασία το μεσημέρι στους 0-1oC !!

Έτσι λοιπόν είναι δύσκολο όπως αναφέρει το Greek-Weather.Org, να προβλεφθούν χιονοπτώσεις για πεδινές και ιδιαίτερα παραθαλάσσιες περιοχές. Τέλος πιστεύει ότι μέσα στο Δεκέμβριο θα δει χιονόπτωση μόνο η Θεσσαλονίκη και κυρίως στα δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου, ενώ για την Αθήνα δεν φαίνονται χιόνια μέσα στο Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger