Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

βόρειες Σποράδες Αλόννησος Κοινωνικές πρωτοβουλίες παρά το λιτό προϋπολογισμό

Κοινωνικές πρωτοβουλίες παρά το λιτό προϋπολογισμό   Προτεραιότητα στις δράσεις υπέρ των απόρων από το Δήμο Αλοννήσου
Κονδύλια που προορίζονται για κοινωνικές δραστηριότητες εμπεριέχονται στον προϋπολογισμό του δήμου Αλοννήσου για το 2015, που συζητήθηκε χθες από την Οικονομική Επιτροπή.
Ο προϋπολογισμός που θα τεθεί προς επικύρωση στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι ιδιαίτερα λιτός και ανέρχεται στο ποσό των 3.302.000 ευρώ. «Ο προϋπολογισμός είναι λιτός, ισοσκελισμένος και απολύτως ρεαλιστικός» όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.
Ο ίδιος διευκρινίζει παράλληλα ότι στον προϋπολογισμό δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα έργα που θα πραγματοποιηθούν στο δήμο και είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.
Στο μεταξύ, έχουν ενσωματωθεί δύο κωδικοί για κοινωνικές παροχές, οι οποίες μεταφράζονται σε κονδύλια για ευπαθείς ομάδες, αλλά και ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου, με έσοδα του δήμου.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ενισχυθεί με είδη διατροφής το κοινωνικό παντοπωλείο και στο πλαίσιο αυτό θα επιδιώξει την ένταξη σε αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Τα τρόφιμα θα διανέμονται σε οικογένειες μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά ασθενέστερα μέλη της τοπικής κοινωνίας. «Στόχος μας είναι να προμηθευτούμε ορισμένα είδη για το κοινωνικό παντοπωλείο, με βάση τις δυνατότητές μας και όταν επιλεγούν οι οικογένειες των δικαιούχων, θα γίνει τμηματικά η διανομή» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αλοννήσου.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger