Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Ζήνα Κουτσελίνη: Η γυναίκα που ξεχωρίζει για την τόλμη και την ψυχή της!

zina koutslini1

Η Ζήνα Κουτσελίνη μετά από πολύ καιρό σιωπής, αποφάσισε να μοιραστεί με όλους μια προσωπική της ιστορία, παρακινώντας όλους να τολμήσουν να ξεκινήσουν τα πάντα από την αρχή χωρίς να φοβηθούν.
Γιατί όπως υποστηρίζει η ίδια: «Όσοι ρίσκαραν ακόμη κι αν απέτυχαν κέρδισαν τη διαδρομή, το ταξίδι».
«Σε ένα μου ταξίδι λοιπόν στην Κρήτη, εκεί που χάζευα βρήκα μια μικρή ραπτομηχανή. Γυάλισαν τα μάτια μου, ανέσυρα από τη μνήμη μου τα πάντα. Ήθελα να την κάνω δική μου. Πήγα στο ταμείο και πλήρωσα το αντίτιμο όπως έκανα με όλα τα πράγματα στη ζωή μου. Αυτό το είχα μάθει από μικρή. Να πληρώνω ότι χρωστάω και να μου δίνουν αυτά που μου χρωστάνε. Είναι κομμάτι μου.
Τα χρέη ψυχής δύσκολα πληρώνονται, αλλά τουλάχιστον όταν πληρώνεσαι για τη δουλειά σου δεν νιώθεις τόσο ηλίθιος. Ο πατέρας μου με μια ραπτομηχανή κατέκτησε τα πάντα. Σηκώθηκε ένα πρωί, πήρε τη μητέρα μου, τον αδελφό μου και από το Βόλο πήγε και εγκαταστάθηκε σε ένα κοντινό νησί, στη Σκόπελο. Τόλμησε να φύγει από μια στημένη επιχείρηση που είχε με τον συνεταίρο του, να πάρει απλά μια ραπτομηχανή και να πει “Ξεκινάω από την αρχή σε ένα μέρος άγνωστό για μένα και την οικογένειά μου αλλά τουλάχιστον θα τολμήσω κάτι μόνος μου. Θα πω στον εαυτό μου εγώ πάντως το προσπάθησα”.  Ένα ισόγειο στην αρχή, μια ραπτομηχανή, ένα κρεβάτι και μια κούνια. Δύσκολες συνθήκες. Τόλμησε και πέτυχε. Δεν έχει σημασία αν τα κράτησε και τι έφταιξε στην πορεία. Σημασία έχει πως μπήκε στη θάλασσα και κολύμπησε. Ταξίδεψε», έγραψε.
Και κατόπιν πρόσθεσε: «Αυτή η ραπτομηχανή συμβόλισε για μένα το restart, την επανεκκίνηση στη ζωή. Πάντα θα συμβολίζει για εμένα εκείνον που πάντα τολμούσε ακόμη κι αν καταστρεφόταν. Είναι δίπλα μου στο κομοδίνο και κάθε πρωί που ξυπνάω είμαι έτοιμη για κάθε επανεκκίνηση, με όποιο κόστος. Την αξιοπρέπεια του δεν την πούλησε ποτέ. Έκοβε και έραβε τη ζωή του όπως ήθελε… Καθένας από εμάς έχει κάτι που να συμβολίζει τη δική του ζωή. Ας τολμήσει να το ακουμπήσει δίπλα του, και ποτέ δεν θα ξεχάσει να αγαπήσει τον εαυτό του περισσότερο. Αυτή η ραπτομηχανή πάντα θα μου θυμίζει την αρχή μας, την αρχή του και το τέλος του μακριά από αυτή.  Η ραπτομηχανή είναι ένα σύμβολο στη δική μου ζωή και πάντα λέω σε όσους αγαπώ. Μην ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε. Μας κάνει καλύτερους ανθρώπους».
To πρώτο ραφείο του πατέρα της.

Ο πατέρας της με την μαύρη ραπτομηχανή να φαίνεται στο βάθος.
zina koutselini2
Η Ζήνα Κουτσελίνη μικρή στα πόδια του πατέρα της.
zina koutselini3
Η ραπτομηχανή που αγόρασε από την Κρήτη.
zina koutselini4

Από τον/την entertv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου