Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι, στα Προπύλαια, μετά την ένταση που προκλήθηκε χθες από την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου της Νομικής Αθηνών να προχωρήσει σε κατάληψη της Σχολής, αλλά και από την απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και ΑΣΟΕΕ να κλείσουν τα ιδρύματα και να αναθέσουν τη φύλαξή τους στην αστυνομία.

Η απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ πυροδότησε ωστόσο και ενδοπανεπιστημιακές διαφωνίες, καθώς μερίδα πανεπιστημιακών έχει εκφράσει την αντίθεσή της, ενώ στο φοιτητικό μέτωπο οι κινητοποιήσεις μεταφέρθηκαν στην «περιφέρεια» του πανεπιστημίου Αθηνών με τις καταλήψεις της Ιατρικής και της Φιλοσοφικής Σχολής.
Το ΕΚΠΑ γνωστοποίησε την απόφασή του να κλείσει τις κτιριακές του υποδομές στο κέντρο της Αθήνας ενόψει του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου, με χθεσινή του ανακοίνωση, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προχώρησε και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που τα ιδρύματα κλείνουν δύο ημέρες πριν από την έναρξη του τριημέρου, που θα κορυφωθεί με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία τη Δευτέρα, και όχι την πρώτη ημέρα.
Το σχετικό αίτημα διατυπώθηκε από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ προχθές το βράδυ, οπότε και οι αστυνομικές δυνάμεις ανέλαβαν τη φύλαξη του κτιρίου της Νομικής και των Προπυλαίων.
Η παρουσία των ΜΑΤ προκάλεσε την αντίδραση των περίπου 60 φοιτητών που επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο της Νομικής χθες το πρωί. Ακολούθησαν μικροεπεισόδια με περιορισμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δύο φοιτητές δέχθηκαν, σύμφωνα με καταγγελία τους, αναίτια επίθεση από αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.
Επεισόδια σημειώθηκαν και χθες το βράδυ γύρω από τον χώρο του πολυτεχνείου, στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητές.
Σημειώνεται ότι, στις 2 το μεσημέρι στα Προπύλαια, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση εκπαιδευτικών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger