Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας Αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι ΕΡΑ Θεσσαλίας


Με αφορμή την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου Τρικκαίων σχετικά με την εκδήλωση προβολής ντοκιμαντέρ για το Πολυτεχνείο, η οποία προέκυψε «μετά από επαφές με το αρχείο της Δημόσιας Τηλεόρασης», όπως αναγράφεται στο σχετικό κείμενο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ στη Θεσσαλία δηλώνουμε τα εξής:
17 μήνες μετά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, εμείς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Θεσσαλίας, ταυτόχρονα με τους συντρόφους μας σε όλη τη χώρα, κρατάμε όρθιους και κυρίως ανοιχτούς όλους τους Περιφερειακούς Σταθμούς της μόνης, πραγματικής δημόσιας ραδιοφωνίας. Κρατάμε όρθια την ιστορική τηλεόραση της ΕΡΤ μέσω των στούντιο της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη. Πάνω απ’ όλα διατηρούμε και συντηρούμε την περιουσία του ελληνικού λαού, όχι μόνο σε υλικοτεχνικό επίπεδο αλλά και σε ό,τι αφορά τα πραγματικά μηνύματα της δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου αλλά και της συμμετοχής της ίδιας της κοινωνίας σε αυτό που χτίζουμε όλους αυτούς τους μήνες: Την ΕΡΤ του αύριο.

Απολυμένοι αλλά αγωνιζόμενοι πάντα στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, δεν υπογράψαμε καμία σύμβαση και δεν αιτηθήκαμε καμία συμμετοχή μας σε κανένα μόρφωμα (ΔΤ ή ΝΕΡΙΤ) που χτίστηκαν πάνω σε πλήθος παρανομιών και σε βάρος της κοινωνίας.
Παρά τις επιδιώξεις του αθηνοκεντρικού κράτους η περιφέρεια να μείνει ουραγός των εξελίξεων, εντούτοις δεν έμεινε ούτε στιγμή χωρίς δημόσια ενημέρωση. Στα Τρίκαλα, στη Λάρισα, στο Βόλο, στην Καρδίτσα, οι συμπολίτες μας δεν στερήθηκαν ποτέ την ενημέρωση, μια ενημέρωση που προσφέραμε και προσφέρουμε κάποτε ως εργαζόμενοι, τώρα πια ως απολυμένοι-αγωνιστές αλλά πάνω απ’ όλα θεματοφύλακες των κατακτήσεων ενός ολόκληρου λαού.
Σε λίγες μέρες, η επέτειος του Πολυτεχνείου καλείται να στείλει τα δικά του, σύγχρονα μηνύματα, σε μία κοινωνία που υποφέρει από τις πολιτικές των συμμαχιών του νεοφιλελευθερισμού και της σοσιαλδημοκρατίας. Και εμείς, απέναντι στην Ιστορία θα συνειδητοποιήσουμε πως το σύνθημα στο στόμα της νεολαίας το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2013 σε όλη τη χώρα, «Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ’73», δεν ήταν ψέμα.
Στις 7 του Νοέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και την βίαιη απομάκρυνση των αντιστεκόμενων συντρόφων μας. Έλειπε το τάνκ. Κατά τα άλλα, οι εικόνες ήταν ίδιες με εκείνες του Νοέμβρη του ’73.
Μετά την επέμβαση, το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ πέρασε στα χέρια ανθρώπων που κόλλησαν ένα νόθο λογότυπο πάνω από το παλιό ιστορικό σήμα. Και από εκεί και πέρα, ξεπουλιέται για dvd σε μεγαλοεκδότες-εργολάβους, ενοικιάζεται, μοιράζεται.
Κάθε άλλο παρά ενάντια είμαστε στην πρόθεση στη Δήμου Τρικκαίων να συμβάλει στη διατήρηση της μνήμης. Κάθε άλλο παρά ενάντια είμαστε σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας εκδηλώσεων που συμβάλλουν σε αυτό.Το Πολυτεχνείο είναι η παντοτινή φλόγα της αμεσοδημοκρατικής λήψης αποφάσεων και αντίστασης απέναντι σε κάθε Φασισμό.
Με την ανακοίνωση αυτή θέλουμε να ενημερώσουμε την κοινωνία των Τρικάλων πως τα ντοκιμαντέρ «Οι δημοσιογράφοι προτείνουν: Πολυτεχνείο», και «Πολυτεχνείο: ντοκουμέντο με τον φακό του Ολλανδού κινηματογραφιστή Αλμπερτ Κούραν», ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ του αρχείου καμίας Δημόσιας Τηλεόρασης όπως γράφτηκε στα σχετικά δελτία τύπου. Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα γίνουν. Ήταν, είναι και θα είναι πάντα κομμάτια του μεγάλου και ιστορικού αρχείου της ΕΡΤ. Ενός αρχείου που δημιουργήθηκε μέσα από τη σκληρή δουλειά χιλιάδων συναδέλφων μας εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν στο δρόμο το βράδυ της 11ης Ιουνίου επειδή μια φιλομνημονιακή κυβέρνηση θέλησε να κλείσει την ΕΡΤ προκειμένου να αφήσει ανοιχτό το πεδίο στα συμφέροντα ξένων και εγχώριων ιδιωτικών συμφερόντων.
Θα είμαστε παρόντες και πάλι, ως εργαζόμενοι της ενημέρωσης, θα καλύψουμε και θα στηρίξουμε την εξόχως ενδιαφέρουσα και αναγκαία για τη δημοκρατία εκδήλωση του δήμου Τρικκαίων. Νιώθουμε όμως την υποχρέωση να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για το ότι καμία ΔΤ και καμία ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να καπηλεύεται το αρχείο μας.
Το μόνο δικό τους αρχείο είναι αυτό των παράνομων συμβάσεων, των παράνομων και αδιαφανών προσλήψεων, της φίμωσης.


Αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι ΕΡΑ Θεσσαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger