Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την προκήρυξη από την Ο.Ι.Υ.Ε. πανελλαδικής απεργίας, την Κυριακή 2.11.2014, ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.



Η καθιέρωση της κυριακάτικης αργίας το 1909 ήταν το πρώτο μέτρο εργατικής νομοθεσίας που ψηφίστηκε στην Ελλάδα. Είναι αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση που στηρίζει την οικογενειακή και προσωπική ζωή χιλιάδων εργαζομένων. Είναι το ανεκτίμητο δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας πλήττει άμεσα τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και εμπόρους προς όφελος των μεγάλων πολυκαταστημάτων και εμπορικών αλυσίδων.
Σύμφωνα με μελέτες της ΕΣΕΕ, έχει αποδειχθεί ότι το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές δεν αυξάνει τον τζίρο ούτε τον όγκο των πωλήσεων, ενώ δεν δημιουργεί ούτε νέες θέσεις εργασίας.
Δεν είναι το άνοιγμα των μαγαζιών άλλη μια μέρα την εβδομάδα που θα αυξήσει τις πωλήσεις και θα τονώσει την αγορά, αλλά η αύξηση των εισοδημάτων των νοικοκυριών. Κάτι τέτοιο όμως, όχι μόνο δεν προβλέπεται από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, αντίθετα, η υπερφορολόγηση και η ακραία ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας εγγυώνται την διογκούμενη συρρίκνωση των εισοδημάτων.

Στέκομαι αλληλέγγυος στον αγώνα των ιδιωτικών υπαλλήλων και εμπόρων που θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της Ο.Ι.Υ.Ε στις 2.11.2014 και καλώ, όλους και όλες να στηρίξουν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας στις 9.30 π.μ. στην Ερμού με Αντωνοπούλου.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger