Ποσοστό που μπορεί να φθάσει ακόμη και το 18% (κάτω από ορισμένες προυποθέσεις) εκτιμούν οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου ότι μπορεί να πετύχει το υπό δημιουργία κόμμα του!
Το "Ποτάμι", το ΠΑΣΟΚ,  ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ αλλά και η ΝΔ είναι οι δεξαμενές από τις οποίες θα "κλέψει" ψήφους το νέο κόμμα του Παπανδρέου, οι Αρχές του οποίου διαμορφώνονται όλο αυτό το διάστημα.

Το κόμμα του Γιώργου θα είναι αμεσοδημοκρατικό, ριζοσπαστικό και μεταρρυθμιστικό με σημείο αιχμής της λαική συμμετοχή μέσα από μια διαδικασία αυτοοργάνωσης.
Μάλιστα τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα θα αποτελούν σημείο αιχμής στην ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος, μια και ο Παπανδρέου φιλοδοξεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας και των social media ώστε η κοινή γνώμη-οι πολίτες να αποφασίζουν για μείζονα κοινωνικά θέματα αλλά και να έχουν λόγο σε Νομοσχέδια που αφορούν την Παιδεία, την Υγεία, τον θεσμό του Γάμου, τις Σχέσεις με την Εκκλησία, τα ΜΜΕ κλπ.
-Εάν οι Αρχές του κόμματός μας συγκινήσουν τον κόσμο μπορεί το ποσοστό του κόμματος να αγγίξει ακόμη και το 18%...
Το μόνο που προβληματίζει πλέον τους Παπανδρέου είναι αν το νέο κόμμα θα πρέπει να παρουσιασθεί άμεσα και εντός του 2014 ή με το που θα ανακοινωθούν οι εκλογές-όποτε κι αν συμβεί αυτό-για να εκμεταλλευθούν το σοκ της έκπληξης.
Πάντως οι άνθρωποι του Γιώργου εργάζονται πλέον πυρετωδώς...