Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Από το Πολιτικό γραφείο της Βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής :



Κατά την διάρκεια προηγούμενων συναντήσεων  και συνεργασίας, που είχε η Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ κα Ζέττα Μακρή στις 4 και 11 Σεπτεμβρίου 2014 με  τον Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κ. Τασούλα,  είχε τεθεί το θέμα των πεσσών στην θέση του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου (Δόντια) στις Ν. Παγασές και είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την εύρεση της καταλληλότερης λύσης για την   άμεση επίλυση  του.
Ο κ. Τασούλας, επιδεικνύοντας πλήρη εμπιστοσύνη στις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της κας Μακρή,  είχε δώσει εντολή στον Διευθυντή Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων κ. Δ. Σβολόπουλο  να μεταβεί, επιτοπίως,  στην περιοχή, για να εξετάσει την δυνατότητα μετακίνησης των πεσσών και να υποβάλει την σχετική εισήγησή του,  τόσο στον ίδιο όσο και  στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου  Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τασούλας,  με προσωπική του πρωτοβουλία, είχε ζητήσει και την έγγραφη εισήγηση του Τμήματος Τροχαίας Μαγνησίας, η οποία ήταν θετική για την μετακίνηση των πεσσών. Εκτός του Τμήματος  Τροχαίας Μαγνησίας,, θετική ήταν, επίσης, και η εισήγηση των θεσμικών φορέων της περιοχής μας για την μετακίνησή τους. 
 
Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων κ. Δ. Σβολόπουλος επισκέφτηκε την περιοχή αυτή, την Τετάρτη  1-10-2014,  προκειμένου να έχει ιδία αντίληψη για το θέμα αυτό και είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα, που δημιουργεί η ύπαρξη των πεσσών στο συγκεκριμένο σημείο.
Προκειμένου, λοιπόν, να ενημερωθεί η κα Μακρή για την εξέλιξη του θέματος και τις περαιτέρω κινήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, είχε την  Παρασκευή, 24-10-2014, τηλεφωνική επικοινωνία και συνεργασία με τον κ. Σβολόπουλο και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τέλος, η κα Μακρή ζήτησε από τον Δ/ντη Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων να ενημερωθεί, εγγράφως , για το περιεχόμενο της εισήγησής του και επανέλαβε, για μια ακόμα φορά,  ότι  ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί το  πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για προάσπιση της οδικής ασφάλειας στην εθνική οδό Βόλου – Αθηνών.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger