Η ιστορική ψαροταβέρνα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, πάντα πιστή στην παράδοσή της.
Η θέση Στην οδό Προξένου Κορομηλά, στην καρδιά της πόλης.Η ατμόσφαιρα Παρ’ όλο που εκεί μαζεύεται η παλιά «καλή κοινωνία» και οι εκλεκτοί τουρίστες της πόλης, η ατμόσφαιρα παραμένει οικεία και φιλική, νησιώτικη. Σε αυτό συντείνει το σέρβις που είναι ευγενικό χωρίς να είναι «τυπικό» και «κουμπωμένο» και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της και αρχιμάγειρας Γιάννης Αλεξίου. Η μεγάλη φωτογραφία της παλιάς Σκοπέλου
δίνει τον τόνο εσωτερικά. Και δύο ακόμη φωτογραφίες μαρτυρούν για την ποιότητα του μαγαζιού. Του Paul Bocuse, του περίφημου Γάλλου σεφ με ιδιόχειρα κομπλιμέντα για την μαγειρική των Νησιών, και της Catherine Deneuve. Μού αρέσει ότι ο κ. Γιάννης επέλεξε αυτούς ανάμεσα από χιλιάδες γνωστούς που πέρασαν από το μαγαζί του.
Το φαγητό Φρέσκο ψάρι, και θαλασσινά, ωραίες σαλάτες και μεζέδες. Για πρώτο έφαγα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα, σπιτικά, μυρωδάτα. Την απαραίτητη ταραμοσαλάτα από άσπρο ταραμά και κάτι που μού έκανε φοβερή εντύπωση: ταρτάρ τόνου. Γεύση έντονη και θαλασσινή. Συνέχισα με ψαρόσουπα φτιαγμένη από σκορπιό, πεσκανδρίτσα και μπακαλιάρο, με ένα μεγάλο κομμάτι μπακαλιάρου μέσα στην σούπα. Ο φίλος που ήταν μαζί μου, φανατικός κρεωφάγος, δοκίμασε το φιλέτο κοτόπουλου. Μας κέρασαν γιαούρτι με ψητό μήλο. Γιαούρτι σίγουρα από παραγωγό, καμία σχέση με τα «εμφιαλωμένα», και μοσχομυρωδάτο ψητό μήλο με κανέλα.
http://www.gastronomos.gr/estiatoria/4908/Ta-Nisia-Thessaloniki
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου