Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Τετραθέσιο το Δημοτικό Γλώσσας επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Σκοπέλου κ. Βασιλούδη

  Σε επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Σκοπέλου κ. Βασιλούδη γίνεται λόγος για λειτουργική υποβάθμιση

Την εντονότατη αντίθεσή του στη λειτουργική υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας σε τετραθέσιο διατυπώνει εγγράφως ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, σε σχετική επιστολή που απέστειλε τις προηγούμενες μέρες σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Στην επιστολή του δημάρχου Σκοπέλου, καθίσταται σαφής η πλήρης αντίθεση τόσο των αιρετών, όσο και της τοπικής κοινωνίας, με την επισήμανση ότι ήδη από το Δεκέμβριο του 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου είχε λάβει ομόφωνη απόφαση, διαφωνώντας κάθετα με την παραπάνω λειτουργική υποβάθμιση. «Επανερχόμαστε με το σημερινό μας έγγραφο για να διαμαρτυρηθούμε και να εκφράσουμε τη λύπη μας για την έκβαση της κατάστασης» όπως αναφέρει ο ίδιος. Στην ίδιο επιστολή διαμαρτυρίας, ο δήμαρχος Σκοπέλου τονίζει ότι «η δημόσια εκπαίδευση αποτελεί το μοναδικό πυρήνα μόρφωσης των παιδιών στις νησιωτικές περιοχές. Τα παιδιά όχι μόνο στερούνται τη δυνατότητα ίσων ευκαιριών στην παιδεία, από τη στιγμή που δεν διδάσκονται δεύτερη γλώσσα, υπολογιστές, μουσική κ α. αλλά με την τωρινή απόφαση θα στερηθούν και τη δυνατότητα να μαθητεύσουν λειτουργικά».
Παράλληλα καθίσταται σαφές ότι «στη Γλώσσα δεν υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις, γυμναστήρια, ωδεία και γενικά εγκαταστάσεις και δραστηριότητες με τις οποίες ασχολούνται τα παιδιά». Κατά συνέπεια, εκτιμάται ότι με την συγκεκριμένη ενέργεια «καταδικάζονται τα παιδιά σε ελλιπή μόρφωση, διότι αναγκάζεται ένα παιδάκι τρίτης δημοτικού να συμπεριφερθεί και να μάθει σαν ένα παιδάκι της έκτης, πράγμα που θα δημιουργήσει κενά στις γνώσεις του μαθητή και πιθανώς μελλοντικά προβλήματα στην μετέπειτα μαθητική ζωή».
Ο κ. Βασιλούδης μεταφέρει εγγράφως τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας, επισημαίνοντας ότι: «Νιώθω ότι τα παιδιά των νησιωτικών περιοχών αποτελούν «πολίτες» δεύτερης κατηγορίας. Μην το κάνετε αυτό. Οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές. Κάποια από αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν να γίνουν με τη σωστή εκπαίδευση και τις ευκαιρίες άξιοι επιστήμονες που θα έβρισκαν λύσεις στα προβλήματα. Δυσκολεύοντας όμως τη ροή της γνώσης τους και την έλλειψη των ευκαιριών για μόρφωση, στερείτε από τη χώρα πιθανούς μελλοντικούς ηγέτες».
Στην ίδια επιστολή, ο δήμαρχος Σκοπέλου κάνει λόγο για «σχέδιο υποβάθμισης», το οποίο «φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν εγκρίνεται και η λειτουργία ολοήμερου σχολείου στη Γλώσσα, παρόλο που ο αριθμός αιτήσεων είναι ικανοποιητικός, ένα ακόμη γεγονός που δείχνει την άνιση μεταχείριση των δικών μας παιδιών με τα υπόλοιπα παιδιά της Ελλάδας».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger