Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ποιες περιοχές «βούλιαξαν» από τουρίστες;

Ποιες περιοχές «βούλιαξαν» από τουρίστες;

Νέα στοιχεία για την τουριστική κίνηση σε νησιά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Τα πρωτεία κατέχουν η Μύκονος και η Σαντορίνη, καταγράφοντας αύξηση της κίνησης από το εξωτερικό κατά 39,9% και 26,7% αντίστοιχα στο επτάμηνο. Είναι ενδεικτικό πως μόνο το μήνα Ιούλιο, σχεδόν 19 χιλιάδες περισσότεροι τουρίστες σε σύγκριση με πέρσι ταξίδεψαν με αεροπλάνο στο νησί των Ανέμων, ενώ τον ίδιο μήνα 17 χιλιάδες επιπλέον επισκέπτες είδαν τη θέα από την Καλντέρα.

Δυναμικό «outsider» πάντως για φέτος είναι η Καλαμάτα! Αν και σε σύνολο τουριστών δεν μπορεί ακόμη να συγκριθεί με τα δύο κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων (51 χιλ. είναι η αφίξεις στο αεροδρόμιο της πόλης συνολικά μέχρι τώρα, όταν στη Σαντορίνη είναι 166 χιλ. και στη Μύκονο 130 χιλ.), σε επίπεδο ποσοστιαίας αύξησης επισκεψιμότητας έρχεται πρώτη και με διαφορά: 68,2% περισσότερες αφίξεις στο επτάμηνο και 62,5% τον Ιούλιο καταγράφει το μεσσηνιακό αεροδρόμιο, που βάζει πλέον ισχυρή υποψηφιότητα στον ελληνικό τουριστικό χάρτη, ποντάροντας σε ήδη υπάρχουσες ξενοδοχειακές υποδομές υψηλής ποιότητας (Costa Navarino), αλλά και στις επόμενες που θα έρθουν (όπως το νέο Grace που θα λειτουργήσει στην Καλαμάτα το 2017).

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι περιοχές της Μεσσηνίας εμφανίζουν τις τελευταίες ημέρες πληρότητες που ξεπερνούν το 90%, καθώς έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των προγραμματισμένων θέσεων προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Όπως δείχνουν τα στατιστικά που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ούτε οι υπόλοιποι προορισμοί πάνε πίσω. Αύξηση καταγράφεται σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια στο επτάμηνο: Ρόδος 10,7%, Κως 8,2%, Χανιά 22,9%, Κέρκυρα 13%, Ζάκυνθος 18,7%, Σάμος 18,1%, Σκιάθος 16,9% και Καβάλα 7,6%.

Για πρώτη φορά όμως, ημέρες… Μυκόνου ζει και η πρωτεύουσα, που από την αρχή της χρονιά έδειξε ισχυρά σημάδια ανάκαμψης. Παρά το γεγονός πως η Αθήνα αναζητά ακόμη τον προσανατολισμό της στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά του city break, το γεγονός πως στο επτάμηνο σημειώνει αύξηση επισκεπτών κατά 31% και μόνο τον Ιούλιο 25,5% θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την εδραίωσή της στην τουριστική αγορά.

Με πληροφορίες από το capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger