Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ερχονται τον Απρίλιο τα υδροπλάνα ΑΠΟ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

alt
Από τη Σκόπελο και την Αλόννησο θα ξεκινήσουν κατά πάσα πιθανότητα οι πρώτες πτήσεις των υδροπλάνων στην περιοχή μας, οι οποίες αναμένονται από τον Απρίλιο του 2015. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαδικασίες αδειοδότησης δεκάδων υδατοδρομίων ανά την Ελλάδα, με τη φροντίδα της Εταιρείας Hellenic Seaplanes, η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία έως ότου αναρτηθούν τα δρομολόγια και ανοίξει το σύστημα κρατήσεων.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας, Μιχάλης Ασσαριώτης, επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «μετράμε αντίστροφα για την ανάρτηση του συστήματος κρατήσεων και στους επόμενους 2-3 μήνες θα ξεκινήσει η διαδικασία της αγοράς εισιτηρίων. Θα μπορεί, δηλαδή, όποιος επιθυμεί, να ξεκινήσει να αγοράζει εισιτήρια από τον Οκτώβριο και κατά 98% οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν από τις Σποράδες».

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, υδατοδρόμια, σε επίπεδο Μαγνησίας, θα δημιουργηθούν στο Βόλο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, ενώ το δίκτυο που συνθέτουν τα δύο παραπάνω νησιά με τη Σκύρο, θα τεθεί πρώτο σε λειτουργία.
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αδειοδοτήσεις δεκάδων υδατοδρομίων και σε άλλες περιοχές, όπως η Τήνος, η Πάτμος, η Σάμος και αλλού. Το πλάνο της ίδιας εταιρείας είναι η δημιουργία 112 συνολικά υδατοδρομίων, τα οποία θα συνθέσουν ένα δίκτυο που θα συνδέει διάφορες περιοχές μεταξύ τους, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού.
Αναλύοντας το σκεπτικό των ιθυνόντων της Hellenic Seaplanes, ο κ. Ασσαριώτης επισημαίνει ότι «ο σκοπός είναι να δημιουργηθούν δύο Μητροπολιτικά υδατοδρόμια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και παράλληλα δέκα κεντρικά, τα οποία θα φιλοξενούν από 3 έως 10 υδροπλάνα και μέσω αυτών των υδατοδρομίων, θα γίνεται σύνδεση και προς άλλα νησιά».
Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί από το σημείο όπου υπάρχει δίκτυο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η περιοχή μας θα «φιλοξενήσει» τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων.
Τα υδροπλάνα έρχονται για να μείνουν, σύμφωνα με το σχεδιασμό της αναδόχου εταιρίας, που κάνει λόγο για πτήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, προκειμένου να εξυπηρετούνται γηγενείς και επισκέπτες. «Ακόμη και στη διάρκεια του χειμώνα θα υπάρχει τουλάχιστον η βασική εξυπηρέτηση. Δηλαδή μια πρωινή και μια απογευματινή πτήση» εξηγεί ο κ. Ασσαριώτης.
Οι υπηρεσίες ποικίλλουν, καθώς θα εξυπηρετούνται όσοι επιθυμούν πχ, να κάνουν περιηγητικές πτήσεις. Παράλληλα θα εξυπηρετούνται οι αεροδιακομιδές, διότι τα υδροπλάνα μετατρέπονται σε αεροδιακομιστικά μέσα και τέλος, η τρίτη ενότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών παραπέμπει σε πτήσεις τσάρτερ, που πραγματοποιούνται είτε σε αεροδρόμιο είτε σε υδατοδρόμιο, αντίστοιχα.
Εφ. ταχυδρόμος (ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger