Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Παπαδιαμαντικό αφιέρωμα

Παπαδιαμαντικό αφιέρωμαΟ Δήμος Σκιάθου και το Σπίτι - Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από το 2011 με αφορμή τότε τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την κοίμηση και 160 από την γέννηση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μεταξύ των ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσαν για να τιμήσουν το γεγονός αυτό, καθιέρωσαν και τις αναγνώσεις διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από το πρωτότυπο και από μετάφραση.
Το λογοτεχνικό αυτό ταξίδι στο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, δεν μπορεί παρά να είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της πολυγλωσσίας και της μετάφρασης. Ο ίδιος ο συγγραφέας αποκαλύπτει μέσα από το έργο του το σεβασμό και την αγάπη του στις γλώσσες των ανθρώπων, συνεπώς το σεβασμό στο συνάνθρωπο και στον πολιτισμό του, χωρίς διακρίσεις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Αυγούστου στην αυλή του Ιερού Ναού της Παναγίας Λιμνιάς στις 20:00 και περιλαμβάνει ανάγνωση αποσπασμάτων του κοινωνικού μυθιστορήματος του Αλ. Παπαδιαμάντη «Η Φόνισσα» σε τρεις γλώσσες. Στο πρωτότυπο, σε αγγλική και σε γερμανική μετάφραση.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει και θα κλείσει με την ψαλμώδηση υμνογραφημάτων του Αλ. Παπαδιαμάντη από τους: Κωνσταντίνο Κουτούμπα καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, Θεολόγο και Εμμανουήλ Ξυνάδα Δρ. Θεολογίας, Ιεροψάλτη.
Η Μουσικός Ζωή Σαρρή θα επενδύσει μουσικά την εκδήλωση ερμηνεύοντας μελοποιημένους στίχους του Σκιαθίτη συγγραφέα.
Την ανάγνωση αποσπασμάτων της «Φόνισσας» επιμελείται ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντάνιελ Δουζένης από το GRAZ της Αυστρίας.
Αξιοποιώντας την παραμονή του αυτή την εποχή στην Ελλάδα και σε ανταπόδοση της φιλοξενίας που επεφύλαξαν κατά την συμμετοχή μας ως Μουσείο Παπαδιαμάντη στο Παπαδιαμαντικό αφιέρωμα που διοργάνωσε η Αυστροελληνική εταιρεία στο GRAZ της Αυστρίας στις 14 Απριλίου 2013, καλούμε τον ταλαντούχο ηθοποιό - μέλος της εταιρείας να συμπράξει στο Παπαδιαμαντικό αυτό αφιέρωμα.
Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης θα απευθύνει χαιρετισμό με συγκίνηση, αφού θα κλείσει την Δημαρχιακή του θητεία με αυτή την πνευματική εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
<