Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ






Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου και σε κλίμα θερμής φιλαδελφείας πραγματοποιήθηκε η κοινή εκδήλωση λήξης των κατηχητικών τμημάτων των Ενοριών Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου και Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσας Σκοπέλου, την Παρασκευή 25 Απριλίου.
Στα πλαίσια της διήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποίησε το κατηχητικό τμήμα της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσας Σκοπέλου στην Αλόννησο για να γνωρίσει από κοντά το Θαλάσσιο Πάρκο των Βορείων Σποράδων αλλά και την τοπική εκκλησιαστική παράδοση,  δόθηκε η ευκαιρία στα δύο κατηχητικά να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και γνώσεις και να διασκεδάσουν δημιουργικά μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι που προετοίμασαν οι υπεύθυνοι των δύο τμημάτων με την πολύτιμη βοήθεια του περιβαλλοντολόγου καθηγητού κ. Χρήστου Παλαιολόγου που συνόδευσε τα παιδιά της Γλώσσας και οργάνωσε για αυτά όλες τις περιηγήσεις στο διήμερο που βρέθηκαν στην Αλόννησο.

Το παιχνίδι έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στην γραφική Παλιά Αλόννησο, ανάμεσα στα μεταβυζαντινά εξωκλήσια της Γεννήσεως του Χριστού, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, του Αγίου Αθανασίου, του Αγίου Δημητρίου, του Αγίου Γεωργίου και φυσικά του πρώτου ενοριακού Ναού της Αλοννήσου, του Αγίου Νικολάου. Τα παιδιά των δύο κατηχητικών τμημάτων χωρισμένα σε ομάδες εξερεύνησαν μέσα σε τρεις ώρες τον οικισμό και αποκόμισαν σημαντικές πληροφορίες τόσο για την ιστορία των εξωκλησίων όσο και για την τοπική χλωρίδα και πανίδα του Θαλασσίου Πάρκου. Αρχηγοί των ομάδων ήταν ο π. Αβραάμ Αποστολίδης, Εφημέριος Αλοννήσου και η πρεσβυτέρα του κ. Ευγενία Μητσάκη για τα κατηχητικά τμήματα της Αλοννήσου και οι κ. Χρήστος Παλαιολόγος, και Βασίλειος Δερβένης για τα κατηχητικά τμήματα Γλώσσας Σκοπέλου.
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο π. Αλέξιος Παπασταμούλος, με την υπεύθυνη των κατηχητικών τμημάτων Γλώσσας Σκοπέλου κα. Ευγενία Μπάλλα, ξενάγησαν τους συνοδούς γονείς και τα μικρότερα παιδιά στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Αλοννήσου.  Το κυνήγι ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 8.00μμ. με τα παιδιά να έχουν βρει την πραγματική αξία του «θησαυρού» που δεν ήταν άλλη από την γνώση, τη χαρά και τη δημιουργικότητα που απέκτησαν μέσα σε αυτές τις τρεις ώρες ξεγνοιασιάς αλλά και ομαδικότητας.
Η βραδιά τελείωσε σε εστιατόριο της Αλοννήσου, όπου ο π. Αβραάμ είχε προετοιμάσει δείπνο – έκπληξη για όλα τα παιδιά των δύο κατηχητικών όπου παιδιά και γονείς αντάλλαξαν ευχές και ανανέωσαν το αντάμωμά τους για την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger