Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Το "Ανήκωμεν εις τη Δύσιν" απο τον Καραμανλή στο ΣΥΡΙΖΑ...

Α. Τσίπρας: Η Ελλάδα ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ
«Διότι ισχυρίζομαι και το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται». Αυτό είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στον Αντένα (14/5/2014). Για να συμπληρώσει: «όμως δεν μπορεί να είναι μια χώρα ασήμαντη της Δύσης που θα ακολουθεί άκριτα τις επιλογές των ισχυρών της δύσης. Αλλά μια χώρα που θα έχει την αυτοτέλεια και την κυριαρχία στα πλαίσια της συμμετοχής της σ΄ αυτούς τους οργανισμούς να ασκεί όμως ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και να έχει συμμάχους ισχυρές χώρες που παίζουν ρόλο στα γεωστρατηγικά γεωπολιτικά πράγματα. Η Ελλάδα χρειάζεται συμμαχίες». Κάθε μέρα που περνά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει όλο και πιο ανοικτά δηλώσεις υποταγής στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και το κεφάλαιο.
«Ανήκωμεν εις τη Δύσιν». Αυτό ήταν το δόγμα του (θείου) Κωνσταντίνου Καραμανλή και έγινε η Βίβλος του αστικού στρατοπέδου για δεκαετίες. Έγινε η σημαία της ελληνικής αστικής τάξης που εδραίωνε την μεταπολεμική της ισχύ, υπό την προστασία του αμερικάνικου κι αργότερα του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού.
Όταν αυτή η ρήση εκφέρεται παραλλαγμένη από τα χείλη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αποδοχή του πλαισίου, του ρόλου και των συσχετισμών που διαμορφώνουν οι δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Ας μας απαντήσει ο κ. Τσίπρας: Αν δεν αμφισβητήσει το δυτικό πλαίσιο, την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, «στο οποίο ανήκει η Ελλάδα», πώς θα ανατρέψει το συνταγματικό πλαίσιο της Ε.Ε., τα μνημόνια και το δημοσιονομικό σύμφωνο στα οποία στηρίζεται η ολοκληρωτική ανατροπή των εργατικών δικαιωμάτων, η καταλήστευση των εισοδημάτων, η καταστροφή των κοινωνικών υπηρεσιών, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου και των φυσικών πηγών;
Ρωτάμε: η χώρα θα εξακολουθεί να είναι δέσμια των εξοπλιστικών υποχρεώσεων που απαιτεί το ΝΑΤΟ; Θα αποσύρει όλες τις πολυδάπανες και άδικες στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό. Θα πάψει να δανείζει τις θάλασσες και τα λιμάνια της για να βομβαρδίζονται οι λαοί;
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε έναν αγώνα δρόμου για την παραχώρηση διαβεβαιώσεων πως είναι «πρωθυπουργίσιμος». Ο λαός μας έχει ανάγκη μια Αριστερά που δεν τα μαζεύει, που σηκώνει το γάντι και υψώνει τη σημαία της εξόδου από ευρώ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου