Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη Στόχος μας η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη Θεσσαλία


Το Νοσοκομείο Βόλου επισκέφθηκε η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη και είχε συνάντηση με την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος της Μαγνησίας. Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καραμπάτσας την ενημέρωσε για την σημερινή εικόνα του Νοσοκομείου και αυτό που τονίστηκε στη συνάντησή τους είναι ότι η υγεία και οι δομές της θα πρέπει να στηρίζονται από την Αυτοδιοίκηση, που είναι πιο κοντά στον πολίτη από την κεντρική εξουσία.

Η κ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε και με εκπροσώπους του νοσηλευτικού προσωπικού και αυτό που επισημάνθηκε είναι η «υπεράνθρωπη προσπάθεια» - όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά- που καταβάλλεται για να καλυφθούν οι ανάγκες από την έλλειψη εργαζομένων.
«Ξεπεράσαμε τον εαυτό μας» είπαν χαρακτηριστικά οι νοσηλευτές στην κ. Χρυσοβελώνη, η οποία υπογράμμισε πως η διάλυση του συστήματος υγείας πρέπει να σταματήσει και προς την κατεύθυνση αυτή είναι ο αγώνας που δίνεται μέσα από τη Βουλή, αλλά και αποτελεί βασική προτεραιότητα στο δικό της πρόγραμμα για την Περιφέρεια. Στο κ. Καραμπάτσα έθεσε το θέμα της έλλειψης γιατρού από το περιφερειακό ιατρείο της Ανάβρας, αλλά και ελλείψεις διαφόρων ειδικοτήτων γιατρών από Κέντρα Υγείας όλης της περιφέρειας Μαγνησίας.
Η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε πιστή αρωγός και στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα της υγείας που θεωρεί – όπως είπε με έμφαση- τον σημαντικότερο γιατί αφορά στον άνθρωπο. Παράλληλα αναφερόμενη στο σκεπτικό του προγράμματος του συνδυασμού της «Θεσσαλία, η γη μας», υπογράμμισε ότι «οι παρεμβάσεις μας θα είναι άμεσες και ουσιαστικές ώστε η υγεία να είναι -όπως προβλέπει και το Σύνταγμα - ένα αγαθό προσβάσιμο από όλους και μάλιστα δωρεάν». Και συνέχισε πως «κεντρικό ρόλο στο Σύστημα Υγείας πρέπει να έχει η προληπτική ιατρική  και η παροχή υπηρεσιών υγείας 1ου βαθμού, ειδικά σε περιοχές της Θεσσαλίας δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες από τις πρωτεύουσες και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία».
Επίσης ανέφερε πως «επιδίωξή μας είναι η Ιατρική σχολή και τα  Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία να αποτελούν τους φάρους – σημεία αναφοράς του Ε.Σ.Υ. και όχι χώρους άσκησης πελατειακής ή προνομιακής Ιατρικής. Στόχευση μας είναι η διατήρηση και ενίσχυση στο μέτρο του δυνατού της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Απώτερος σκοπός είναι ο αγροτικός ιατρός, τα κέντρα υγείας κλπ, να αναλαμβάνουν την υποδοχή και τη διαλογή παραπέρα προώθησης ή μη των ασθενών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger