Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Σποράδες Επίσκεψη Δένδια σε Σκύρο, Σκόπελο και Σκιάθο


Επίσκεψη Δένδια σε Σκύρο, Σκόπελο και Σκιάθο
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Σποράδων (Σκύρος, Σκόπελος και Σκιάθος).
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν κατά τόπους συσκέψεις με τους Διοικητές των Πυροσβεστικών και Αστυνομικών Υπηρεσιών, όπως και συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με αντικείμενο τα ζητήματα πυρόσβεσης και δημόσιας ασφάλειας ενόψει της τουριστικής περιόδου.
Αναλυτικότερα, το πρωί της Πέμπτης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Σκύρου παρουσία του Δημάρχου Σκύρου, κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη και του Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού.
Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας μετέβη στη Σκόπελο, όπου επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Μιχελή και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού.

Η επίσκεψη του κ. Υπουργού σε νησιά των Σποράδων ολοκληρώθηκε με την Σκιάθο, όπου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού, παρουσία του Δημάρχου κ. Νικόλαου Πλωμαρίτη, του Περιφερειακού Διευθυντή Τάξης Θεσσαλίας, Υποστράτηγου Γεώργιου Σουγλιέρη, του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχου Νικόλαου Μιχαλάκη, του Αστυνομικού Διευθυντή Τάξης Μαγνησίας, Ταξίαρχου Νικόλαου Γιαννέλου και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου.
Ο κ. Υπουργός, για μία ακόμη φορά συνεχάρη το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο, ενώ αναφερόμενος στα αποτελέσματα σε ολόκληρη τη χώρα, τόνισε ότι οι καμένες εκτάσεις μειώθηκαν κατά περίπου 50%, χάρη στην τεράστια προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Αναφερόμενος στα μέσα που έχει στη διάθεσή του το Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η κατάσταση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο είναι οριακή, καθώς παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που κάνει η πολεμική αεροπορία για την συντήρηση των αεροσκαφών, ο στόλος παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό βλαβών, γεγονός που επιβάλλει την περιορισμένη διαθεσιμότητά τους.
Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην παραγγελία 265 οχημάτων, που θα ενισχύσουν τη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα σχετικά με τους διαγωνισμούς για ελαστικά και στολές διευκρίνισε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ανήκουν στην αρμοδιότητα και άλλων Υπουργείων.
Ο κ. Δένδιας τόνισε επίσης ότι ο πήχης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο έχει τοποθετηθεί ψηλά και ζήτησε από το προσωπικό να συνεχίσει να επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο, κάνοντας ειδική αναφορά στη σημασία που έχουν η κατάλληλη οργάνωση και ο απαραίτητος συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων για την αποτελεσματική διαχείριση και της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Επισήμανε επίσης τη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί από τον Ιούνιο του 2014 για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και τη διατήρηση της ευνομίας σε ολόκληρη τη χώρα, η οποία αποτυπώθηκε στη νέα περαιτέρω μείωση όλων των σχετικών δεικτών, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2014, όπως και τη μεγάλη σημασία που έχει για τον ελληνικό τουρισμό η δημόσια ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger