Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κρίσιμη συνέλευση του Συνεταιρισμού Σκοπέλου

Κρίσιμη συνέλευση του Συνεταιρισμού Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου αποφασίζει για τον εκσυγχρονισμό του ελαιοτριβείου 
Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή επαναληπτική γενική συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου η οποία έχει συγκληθεί για τις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό καφενείο Σκοπέλου, καθώς χρειάζεται η παρουσία 140 μελών.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου έχει εντάξει τον εκσυγχρονισμό του ελαιοτριβείου στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης (2007-2013) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με προϋπολογισμό που φτάνει τα 780.000 ευρώ. Το έργο αφορά την αποπεράτωση του νέου ελαιοτριβείου και του τυποποιητηρίου και τη μετεγκατάσταση από το παλιό ελαιοτριβείο που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Σκοπέλου στο νέο το οποίο έχει κατασκευασθεί στη θέση Δρακοντόσχισμα, έξι χιλιόμετρα έξω από την πόλη, σε έκταση 6 στρεμμάτων που αγοράστηκε από το συνεταιρισμό.

Στη συνέλευση θα συζητηθεί η αύξηση της συνεταιριστικής μερίδας από τα 147 ευρώ που είναι σήμερα με σκοπό να φτάσει τα 500 ευρώ, καθώς το 26% (202.800 ευρώ) του προγράμματος θα καλυφθεί από το κεφάλαιο του συνεταιρισμού. «Είναι δύσκολο να έχουμε στο ταμείο μας 202.800 ευρώ, όταν η εφορία έχει εισπράξει από εμάς φόρους που φτάνουν τα 70.000 ευρώ τα τελευταία χρόνια», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου Ιωάννης Τραχανάς. Ενα θέμα που θα συζητηθεί προκειμένου να καλυφθεί το ποσοστό του 26% είναι η πώληση μέρους της ακίνητης περιουσίας του συνεταιρισμού από το σύνολο των 3,6 στρεμμάτων.
Αλλο θέμα προς συζήτηση είναι και η απόφαση για την υπογραφή δανειακής σύμβασης από την τράπεζα Πειραιώς ύψους 70.200 ευρώ (9% του προγράμματος) προκειμένου να αποπερατωθεί το έργο, όπως προβλέπεται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Ο κ. Τραχανάς δήλωσε, επίσης, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η μέση ετήσια παραγωγή ελαιολάδου έχει φτάσει μετά βίας τους 100 τόνους ετησίως τη στιγμή που πριν 30 χρόνια ήταν 500 τόνοι, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger